pietricica turism

politie control trafic 02* La data de 11 mai, polițiștii din comuna Corbasca, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un autoturism care circula pe DC 96 Băcioiu-Pogleț a derapat și a intrat în șanțul de pe partea dreaptă a drumului. Polițiștii au stabilit că la volanul autovehiculului în cauză se afla un tânăr de 19 ani din localitate, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Nu s-au înregistrat victime omenești sau pagube materiale. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducere fără permis.

* La data de 11 mai, în jurul orei 22:30, pe D.N 11, în localitatea Helegiu, s-a produs un accident rutier cu victimă. Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că un bărbat de 40 de ani, din județul Mureș, care conducea un ansamblu format din autoutilitară și remorcă dinspre Bacău spre Onești, a acroşat cu partea dreaptă a remorcii un bărbat de 69 de ani, din comuna Helegiu, care se deplasa pe acostament. Bărbatul de 69 de ani a fost transportat la Spitalul Municipal Oneşti, pentru îngrijiri medicale și ulterior a fost transferat la Secția Neurochirurgie a Spitalului Județea de Urgență Bacău. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. Atât lui cât și victimei le-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

* La data de 12 mai, în jurul orei 03:00, polițiștii au depistat în flagrant un bărbat de 32 de ani, din județul Iași, care conducea un autoturism pe strada Erou Gheorghe Rusu din Bacău, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Rezultatul testării sale cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului. (Compartimentul de Relații Publice al IPJ Bacău)