reclama autocenter

card sanatate 03În cursul zilei de 15 mai 2015, peste 2.000 de carduri au fost preluate de la casele de asigurări de sănătate de către medicii de familie, pentru asigurații din listele proprii, se precizează într-un comunicat de presă la Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, citat de Agerpres.

Astfel, până la această dată, în județul Sibiu, 90% dintre cardurile returnate de Poșta Română la casele de asigurări de sănătate au fost preluate de medicii de familie. Pe următoarele poziții se situează județele: Cluj, (83%), Bacău (80%), Olt (77%) și Vaslui, cu 74% din carduri preluate de către medicii de familie de la casele de asigurări de sănătate

“Conform situațiilor centralizate la CNAS, topul județelor, după stadiul de distribuire a cardurilor de sănătate returnate de poștă, atât la ghișeu, cât și prin intermediul medicilor de familie, este următorul:

– Olt și Bacău – 92%

– Sibiu – 91%

– Cluj – 84%

– Timiș – 78 %

– Tulcea – 71%”, se menţionează în comunicatul citat.

“Țin să le mulțumesc medicilor de familie care au preluat cardurile de sănătate pentru asigurații din listele proprii. Aceștia au înțeles că vin astfel în sprijinul unor oameni care privesc către medicul de familie cu speranță si încredere”, a declarat Vasile Ciurchea, președintele CNAS.

CNAS urmăreste ca toate persoanele asigurate care apelează la servicii medicale să intre în posesia cardului. Există însă asigurați care lucrează în străinătate sau nu sunt interesați de serviciile medicale acordate în cadrul sistemului asigurărilor sociale de sănătate. Pentru aceste categorii de asigurați, cardurile de sănătate vor rămâne la casele de asigurări pe toată perioada lor de valabilitate, de unde vor putea fi ridicate. Procesul de tipărire și distribuire a cardurilor de sănătate continuă pentru persoanele care împlinesc vârsta de 18 ani și/ sau dobândesc calitatea de asigurat. Reamintim că nu este necesar ca aceste persoane să solicite tipărirea cardurilor, acestea sunt generate automat din sistem, iar asigurații le vor primi acasă prin serviciile poștale. (ZCH NEWS)

Articolul precedentNEAMŢ: 9 copii cu scarlatină în școlile din județ
Articolul următorVASLUI: Medic găsit spânzurat în propriul balcon
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.