reclama autocenter
George Adrian PURCARU, preşedinte SLI Bacău
George Adrian PURCARU, preşedinte SLI Bacău

Sindicatul Liber din Învăţământ (SLI) – filiala Bacău a demarat o campanie de solidaritate cu personalul nedidactic din şcolile băcăuane. S-au alăturat demersului şi colegii lor din judeţele Iaşi şi Suceava, dar sunt semnale că se vor alia toate filialele ce fac parte din Federaţie. Concret, acest demers presupune susţinerea salariaţilor din sistemul de învăţământ, angajaţi pe posturi nedidactice (îngrijitori, femei de serviciu, paznici, fochişti etc) care, în acest moment, sunt plătiţi cu salarii foarte mici – 640 lei net, cu promisiuni de a ajunge, urmare a creşterii salariului minim pe economie, la 725 lei net. Campania vizează calcularea corectă a salariului acestui personal din sistemul de învăţământ preuniversitar, şi anume încadrarea lui având în vedere salariul de bază minim brut pe economie, la care se adaugă sporul de vechime, nu ce se întâmplă acum, când pe încadrări nici nu ajung la salariul minim pe economie, după cum a declarat prof. George Adrian Purcaru, preşedintele SLI Bacău.

„Calculul greşit al acestor salarii a pornit din momentul în care a fost emisă Legea salarizării bugetare, în care personalul nedidactic din învăţământ a fost pur şi simplu omis” prof. George Adrian Purcaru, preşedintele SLI Bacău.

Sindicatul este susţinut în acest demers de tot personalul din sistem, inclusiv de profesori, prin strângere de semnături pentru schimbarea legislaţiei salarizării personalului nedidactic din învăţământ. Dacă nu se identifică soluţii pentru mărirea salariilor nedidacticului din învăţământ, SLI Bacău este hotărât să înceapă acţiunile de protest.

„Există solidaritate şi sunt convins că aceste acţiuni sindicale nu vor fi numai în Bacău, ci se vor organiza în toată ţara”, a mai spus liderul local al SLI, prof. George Adrian Purcaru.

În judeţul Bacău, lucrează în sistemul de învăţământ preuniversitar în jur de 1.500 de salariaţi ca personal nedidactic.

Articolul precedentBOTOŞANI: Tânără “sechestrată” şi nu prea, dar amendată
Articolul următorBACĂU: 9 miliarde la NOROC, câştigate la Oneşti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.