politie ecusonPersoane dispărute sau date în urmărire, depistate de polițiști

De la începutul anului 2015, 41 de persoane pe numele cărora existau mandate emise de instanțele de judecată sau erau dispărute au fost depistate de polițiștii din județul Bacău. Polițiștii de investigații criminale și ordine publică din județul Bacău au depistat, în perioada 1 ianuarie – 6 februarie a.c. , 8 persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 5 minori. Aceștia au fost încredințați familiilor sau internați în centre de primire și nu au fost victime ale unor infracțiuni. De asemenea, au fost depistate 33 de persoane urmărite în temeiul legii, dintre acestea 22 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 2 mandate de arestare preventivă, 5 mandate europene de arestare, iar 4 persoane aveau emise pe numele lor sentințe penale de internare în unități spitalicești sau centre educative.

Depistat în timp ce sustrăgea 24 de arbori

La data de 6 februarie a.c., polițiștii din comuna Motoșeni, aflați în serviciul de patrulare intracomunală, au depistat un localnic de 53 de ani în timp ce sustragea 24 de arbori specia salcam, de diferite diametre, din plantatia A.N.I.F. Din verificări a rezultat că bărbatul respectiv a tăiat cu ajutorul unui motofierăstru cei 24 de arbori, producând un prejudiciu de aproximativ 200 de lei. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar față de persoana ăn cauza s-a luat măsura sancționarii contravenționale cu amendă în cuantum de 4000 de lei, conform Legii 171/2010.

Cu permisul suspendat, la volanul unui autoturism neînmatriculat

Polițiștii din comuna Mărgineni au procedat la data de 6 februarie a.c., în jurul orei 14.00, la oprirea în trafic a unui autoturism care se deplasa pe DN 2G, pe direcţia Bacău – Moineşti. La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 25 de ani, din comuna Mărgineni, despre care s-a stabilit că are permisul de conducere suspendat. De asemenea, din verificări a rezultat că numerele provizorii de circulaţie ale autoturismului în cauză sunt expirate din luna august 2014. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană careia exercitarea dreptului de a conduce autovehicule i-a fost suspendat.

Depășirea neregulamentară, cauza unui accident rutier cu victimă

La data de 6 februarie a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii au fost sesizați despre producerea unui accident rutier cu victimă pe DN 2 F, în afara localității Holt. Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că un tânăr de 29 ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Bacău-Vaslui, s-a angajat în depășirea neregulamentară a mai multor autovehicule si a intrat in coliziune cu un utilaj, condus de un bărbat de 36 de ani, care se angajase in efectuarea unui viraj la stânga. În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto de 29 de ani, care a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Bacău, unde a primit îngrijiri medicale, fără a rămâne internat. Conducătorii auto au fost testati cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost negative. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

 

Cercetat pentru infracțiune la regimul circulației rutiere

 

La data de 07.02.2015, în jurul orei 02.30, un echipaj de poliție rutieră , a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe strada 9 Mai din Bacău, la volanul căruia se afla o persoana de sex masculin. In timpul deplasării spre autoturism polițiștii au observat că persoana de sex masculin aflată la volan s-a aruncat pe bancheta din spate, iar pasagera ce se afla pe locul din dreapta a trecut la volan. Polițiștii au procedat la legitimarea celor două persoane și s-a solicitat tânărului de 27 de ani, care condusese autoturismul să se supună testării cu apratul etilotest, întrucât acesta emana halenă alcoolică. Cel în cauză a refuzat testarea cu aparatul și a devenit agresiv, motiv pentru care s-a luat măsura imobilizării sale. Tânărul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Bacău, unde a refuzat recoltarea mostrelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la recoltarea de mostre biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Articolul precedentCalendarul simulărilor la EVALUAREA NAŢIONALĂ şi BACALAUREAT
Articolul următorSUCEAVA: Îmbolnăviţi la spital
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.