regiunea-nord-estJudeţele Bacău, Botoşani şi Suceava continuă să se afle la coada clasamentului ofertelor de muncă, informează Agenţia Naţională de Ocupare şi Formare Profesională (ANOFM). Potrivit instituţiei citate, în Botoșani şi Suceava sunt disponibile câte 69 de locuri de muncă, iar în Bacău 52. Mai rău stă doar judeţul Mehedinți, cu 39 de oferte de muncă. Ceva mai bine stă economia judeţului Neamţ, care a generat 300 de oferte de muncă. În fine, pe o poziţie foarte bună a clasamentului (5) se plasează judeţul Iaşi, cu 1.218 locuri de muncă vacante.

“La nivel național, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.420), muncitor necalificat în industria confecțiilor (1.109), manipulant mărfuri (1.032), lucrător comercial (962), confecționer asamblor articole textile (715), muncitor necalificat la ambalarea produselor solide și semisolide (623), operator confecționer industrial îmbrăcăminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice (514), femeie de serviciu (502), casier (488), agent de securitate (487)”, precizează ANOFM.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă de domiciliu sau de reședință ale căror date de contact se află pe site-ul www.anofm.ro. Oferta locurilor de muncă se actualizează în timp real și poate fi vizualizată pe site-ul www.card-profesional.ro. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentProblema alimentării cu apă a cartierului Sarata, rezolvată cu afectarea vecinilor
Articolul următorLIGA NAŢIONALĂ: CSM Roman, derby cu lidera Dunărea Brăila
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.