0:00

BACĂU: Amenzi şi confiscări de material lemnos, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLemn confiscat

* Polițiștii Compartimentului Delicte Silvice din cadrul IPJ Bacău, în colaborare cu specialisti din cadrul Directiei Silvice Bacău, au desfășurat la data de 6 martie a.c. o acțiune de prevenire și combatere a delictelor silvice și pentru verificarea respectării prevederilor legale referitoare la transportul materialelor lemnoase. În cadrul acțiunii, pe D.N. 2G în localitatea Valea Budului polițiștii au identificat un bărbat de 34 de ani, din comuna Palanca, administrator al unei societăți comerciale, care transporta cu o autoutilitară 11,28 m.c. cherestea rășinoase. Pentru materialul lemnos transportat le-a fost prezentat polițiștilor un aviz de însoțire secundar cu un cod unic pentru un volum declarat de doar 1,6 mc. S-a dispus măsura sancționării contravenționale a societății comerciale în cauză cu amendă în valoare de 10 000 lei, iar complementar s-a luat măsura confiscării materialului lemnos, care a fost predat O.S. Fântânele, în vederea valorificarii.

* Un bărbat de 50 de ani din comuna Ardeoani a fost depistat de polițiști în timp ce transporta cu un autocamion 6,73 mc bustean specia fag, pentru care a prezentat un aviz de însoțire primar expirat. Față de cel în cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat O.S. Fântânele în vederea valorificării în condițiile legii.

Braconaj

Polițiștii din comuna Corbasca au depistat în flagrant, la data de 6 martie a.c., patru bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 29 de ani, din comunele Letea Veche și Gioseni, care transportau cu un autoturism 17 kg peşte specia plătică, braconat din lacul de acumulare Bereşti –Sascut. În autoturismul în cauză polițiștii au identificat 7 plase de pescuit tip monofilament, care au fost confiscate. Întreaga cantitate de pește a fost redată mediului natural. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de deţinere de plase de pescuit tip monofilament.

Ţevi de peste 1.000 de lei, sustrase din zona petrolieră

La data de 6 martie a.c., o patrulă mixtă de siguranţă publică, formată din polițist și jandarm, a depistat în flagrant un bărbat de 47 de ani, din comuna Sănduleni, care transporta cu o autoutilitară, pe strada Atelierelor din Moinești, 16 ţevi metalice cu lungimea cuprinsă între 2 şi 3 metri şi mai multe cadre metalice, în greutate de aproximativ 1220 kg, pentru care nu deținea documente de provenienţă. Din verificările efectuate a rezultat că bunurile în cauză, în valoare de aproximativ 1000 de lei, au fost sustrase din zona petrolieră Zemeş și au fost restiuite societății prejudiciate. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Accident cu trei vehicole

Polițiștii au fost sesizați, la data de 6 martie a.c., despre producerea unui eveniment rutier pe strada Calea Republicii din Bacău. Din primele cercetări efectuate la locul producerii evenimentului a rezultat că un bărbat de 44 de ani, din comuna Tătărăști, care conducea un autoturism, pe o alee spre o societate comercială, la ieșirea în Calea Republicii, nu a respectat semnificația indicatorului Oprire și nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus regulamentar de un bărbat de 50 de ani din Bacău și a intrat în coliziune cu acesta, după care a fost proiectat pe sensul opus de mers intr-un autoturism, condus regulamentar de un bărbat de 30 de ani. Conducătorii auto de 50 și 30 de ani, precum și pasagera din autoturismul condus de bărbatul de 30 de ani au primit îngrijiri medicale la Spitalul Județean de Urgențe Bacău, fără a fi necesară internarea lor. S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a celor trei conducători auto, iar rezultatele au fost negative. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Băut la volan

La data de 7 martie a.c., în jurul orei 01.00, în comuna Balcani, polițiștii au depistat un tânăr de 28 de ani, din municipiul Bacău, care conducea un autoturism pe D.J. 156 A, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Compartimentul de Relaţii Publice IPJ Bacău

Articolul precedent8 MARTIE – Ziua Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor
Articolul următorFabricile de lactate cer TVA de 9%. Fermierii nu sunt încântaţi!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.