Bacalaureat: Reevaluările lucrărilor au scos la iveală o adevărată prăpastie, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În județele Moldovei, și nu numai, mulți dintre absolvenții de liceu care au depus contestații, după primele rezultatele de la bacalaureat din sesiunea iunie-iulie, au constata pe pielea lor greșelile la care au fost supuși din cauza evaluatorilor. Astfel, la o primă vedere, rata de promovare înregistrată de absolvenţii din prima sesiune a bacalaureatului a crescut cu 1,4% după soluţionarea contestaţiilor: de la 66,7% la 68,1%. Aparent, nesemnificativ, însă dincolo de acest aspect se ascunde un lucru care apare aproape în fiecare an. Este vorba despre notele modificate. Și vorbim aici de cele care au crescut sau au scăzut cu cel puțin 1 punct. Rezultatele finale au arătat că lucrările candidaților au fost greșite cu sutele. În Moldova, fix 827.

Bacău: Situația notelor modificate a arătat că la 100 de lucrări s-a greșit la corectură cu 1-1,5 puncte, iar la alte 5 s-a constatat o diferență de peste 1,5 puncte față de notele inițiale. Înainte de contestații a înregistrat un procent de promovare de 79,91%. După reevaluarea lucrărilor procentul a ajuns la 80,38%. Deci, o creștere de 0,47%.

Botoșani: Situația notelor modificate au evidențiat faptul că la 122 de lucrări s-a greșit la corectură cu 1-1,5 puncte, iar la alte 25 s-a constatat o diferență de peste 1,5 puncte față de notele inițiale. Înainte de contestații – 72,67%. După, 74,16%. În final, o creștere cu 1,49 de procente.

Iași: Situația notelor modificate a arătat că la 132 de lucrări s-a greșit la corectat cu 1-1,5 puncte, iar la alte 17 găsit o diferență de peste 1,5 puncte față de notele inițiale. Înainte de contestații, Iașiul avea 76,51%. După „nemulțumiri”, 77,48%. O creștere cu 0,91%.

Neamț: Situația notelor modificate a arătat că la 93 de lucrări s-a greșit la corectură cu 1-1,5 puncte, iar la alte 19 s-a constatat o diferență de peste 1,5 puncte față de notele inițiale. Înainte de contestații județul avea un procent de promovare de 66,13%. După contestații s-a ajuns la 67,65%. O creștere de 1,37%.

Suceava: Situația notelor finale a arătat că la 142 de lucrări s-a greșit la corectură cu 1-1,5 puncte, iar la alte 33 s-a constatat o diferență de peste 1,5 puncte față de notele inițiale. Înainte de contestații județul Suceava a avut procent de promovare de 71,19. După rezolvarea contestațiilor procentul a crescut până la 72,55. În concluzie, o creștere cu 1,36%.

Vaslui: După afișarea rezultatelor „bătute în cuie” s-a constata că la 101 lucrări s-a greșit la corectură cu 1-1,5 puncte, iar la alte 38 s-a observat o diferență de peste 1,5 puncte față de notele inițiale. Înainte de contestații, Vasluiul a avut o rată de promovare de 69,62%. După „reclamații” s-a ajuns la 71,57%. O creștere cu 1,95%. De altfel, cea mai mare creștere dintre toate județele Moldovei. (M.TEODOROF)

Articolul precedentElev din Iaşi, medalie de argint la Olimpiada Internațională de Matematică
Articolul următorRealizări autohtone: Autostrada sub formă de petiţie online!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. CONTESTAȚIILE SUNT O FORMĂ DE ÎMBOGĂȚIRE A CORECTORILOR!Pile,presiuni,influențe-cam asta e cu contestațiile!Cu ani în urmă nimeni nu mai făcea contestație,mai ales la examene decisive.De când cu șpăgile puternice -cu ploaia de 10 pe la examene ,se trage si cu contestațiile.Cand se copia in sali,nu mai facea nimeni contestații,acum aici e marea spagareala la contestații.La unele Olimpiade ,nu mai da nimeni 50 sutimi ,aici la Bac-uri e marea avuțire.Chiar cat e sutimea,cat e punctul d-lor corectori??