Bacalaureat. Liceul „Vasile Conta” are 97,7% promovabilitate, cea mai mare din Târgu Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCu cea mai mare medie 9,41, cu 10 medii între 9-10 și cu 34 medii între 8-9, absolvenții Liceului „Vasile Conta” Târgu Neamț ridică standardele obișnuite în această școală.

La acestea se adaugă o promovabilitate ridicată, de 97,7% înainte de contestații, și șanse ca cei doi picați, dacă au făcut contestații, să depășească minim 6, fiindcă au medii apropiate. Să mai spunem că unul din acești doi liceeni de sub linie este dintr-o promoție anterioară, singurul din cei înscriși care a picat. „Avem rezultate foarte bune, așteptăm soluționarea contestațiilor, probabil va fi un procent mai mare. Aceste rezultate sunt rodul muncii în echipă, noi profesorii ne preocupăm de fiecare elev în parte, acolo unde este nevoie de o atenție mai deosebită, pentru ca nimeni să nu rămână în urmă. După simulare s-a făcut pregătire la liceu cu elevii claselor a XII-a, cred că și asta a contat. Elevii noștri sunt serioși și responsabili și efortul lor din cei patru ani de liceu este răsplătit. Pe de altă parte, rezultatele noastre sunt foarte bune în ultimii 10 ani, mulți dintre absolvenți merg mai departe la facultate și unii dau admitere, semn că învățământul la „Vasile Conta” este pe un drum bun”, a declarat prof. Karina Cojocaru, directoarea Liceului „Vasile Conta”.

Anul acesta, 97,7% la „Vasile Conta” este cea mai mare promovabilitate dintre liceele din orașul Târgu Neamț – 49,7% la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” (92 admiși din 226 înscriși) și 95,3% la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” (268 admiși din 281 înscriși). Sigur, comparația este strict pe procentul celor admiși, fără a lua în calcul că cele trei au structuri diferite – unul este teoretic, altul este semi-tehnic și celălalt teoretico-tehnologic.

Cristina Iordache

Articolul precedentComunicat de presă Primăria Piatra Neamț. Avertisment de caniculă și recomandări
Articolul următorTânăr înecat în râul Moldova
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.