bacalaureat 2015 02 fituicaTrei elevi au fost eliminaţi, în judeţele Suceava şi Iaşi, la proba de limba şi literatura română, din cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului, anunţă cele două inspectorate şcolare judeţene în comunicate de presă. În două cazuri a fost vorba de tentative de fraudă. Un al treilea eliminat a refuzat să predea lucrarea.

“Astăzi s-a desfăşurat proba E.a) a examenului de bacalaureat 2015, sesiunea august-septembrie. Număr candidaţi înscrişi la prima probă (Limba şi literatura română): 912. Prezenţi: 664 – 73%. Absenţi: 248 – 37%. Doi candidaţi au fost eliminaţi, situaţiile fiind următoarele:

– un candidat din centrul de examen Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava (absolvent al Seminarului Teologic “Mitropolitul Dosoftei” Suceava, serie curentă) a fost eliminat pentru tentativă de fraudă;

– un candidat din centrul de examen Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi (absolvent al Colegiului Tehnic Rădăuţi, serie anterioară) a refuzat predarea lucrării, fiind eliminat conform art. 61, alin. 6) din Metodologia de bacalaureat aprobată prin OMECŞ nr. 4799/31.08.2010.

Un singur caz special a fost aprobat de Comisia Naţională, este vorba despre un elev de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie care a fost asistat de un interpret mimico-gestual. Nu a fost solicitat subiect de rezervă.

Mâine va fi susţinută proba E.b) la limba maternă ucraineană de către 5 elevi de la Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă” Siret înscrişi la centrul de examen de la Colegiul Naţional Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi”, se menţionează în comunicatul semnat de inspectorul şcolar general, prof. Gheorghe Lazăr.

“Prima probă scrisă de la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat (august-septembrie 2015) s-a susținut azi la disciplina Limba şi literatura română. Candidații, în număr de 705, din totalul de 876 înscriși pentru această probă, s-au prezentat în cele 6 centre de examen organizate la nivelul județului Iași.  Un singur candidat, de la centrul de examen – Colegiul Tehnic “I. C. Ștefănescu”, a fost eliminat pentru tentativă de fraudă”, se precizează în comunicatul ISJ Iaşi, semnat de prof. Mihaela Apetroae, inspector de limba si literatura română. (ZCH NEWS)

Articolul precedentBacalaureat de toamnă: Subiectele la limba română
Articolul următorTAROM leagă Iaşi de Munchen
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.