Doi elevi au fost eliminați din bacalaureat la ultima probă pentru elevii din județul Neamț, cea la alegere, de miercuri, 28 iunie. Ambii au optat pentru biologie și au fost dați afară din săli pentru fraudă. Unul este absolvent al Liceului „Mihail Sadoveanu” Borca și a fost arondat centrului de examen de la Liceul Carol I Bicaz și celălalt este absolvent al Colegiului Tehnic „Petru Poni” Roman, care este și centru de examen. Elevii au riscat acest bacalaureat, care a fost anulat și abia după alte două sesiuni se vor mai putea înscrie și susține probele.

La proba la alegere în funcție de profil și specializare s-au înscris 3.077 de absolvenți, din care 3.000 au fost prezenți și 75 nu s-au mai prezentat. Cei mai mulți liceeni au optat pentru biologie – 944 prezenți – și geografie – 919 prezenți.

Opțiunile la celelalte discipline sunt: logica – 504 prezenți, informatica – 224 prezenți, fizică – 190 prezenți, chimie – 94 prezenți, sociologie – 74 prezenți, psihologie – 44 prezenți, economie – 4 prezenți și filosofie – 3 prezenți.

Primele rezultate vor fi publicate în data de 3 iulie – până la ora 12, contestațiile se pot depune în aceeași zi între orele 12-18, soluționarea contestațiilor se face în perioada 4-6 iulie și notele finale vor fi publicate pe 7 iulie.

C.I.

Articolul precedentStrategia sloturilor online
Articolul următorMilitarii ISU Neamț au dominat competiția “Scări pe Toaca“