reclama autocenter

Actualizare 11.30: Conform site-ului libertatea.ro, la profilul uman au fost următoarele subiecte:

  1. Text de Elena Văcărescu – „Ani de copilărie” din volumul Memorii;
  2. O poezie de Ion Vinea: „Orizonturi”;
  3. Eseu: „Particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o nuvelă studiată”

Actualizare: Subiectele la limba română, profil real au fost publicate de site-ul Mediafax.ro și le puteți consulta mai jos.

 

Știre inițială: Astăzi, 28 iunie, bacalaureatul a început cu prima probă scrisă, cea la limba și literatura română. Din cei 3.793 de elevi care figurează în sistem, 3.064 de absolvenți s-au înscris la examen, potrivit prof. Mihai Obreja, șeful Inspectoratului Școlar Județean Neamț. Rezultă că un sfert dintre elevi fie n-au promovat, fie au ales să învețe o meserie în sistemul postliceal, ori pur și simplu nu vor să susțină acum examenul. Procentul de 25% neînscriși la bacalaureat din județul Neamț este similar cu cel la nivel național.

La sesiunea iunie 2021 s-au mai înscris 306 absolvenți din anii anteriori, astfel că numărul total de candidați din Neamț este de 3.370. Sunt 21 centre de examen și 5 centre zonale de evaluare, potrivit IȘJ Neamț.

În total, în regiunea Nord Est la Bacalaureat s-au înscris 23442 de elevi, situația pe județe fiind următoarea:

  • Bacău: 3906 elevi;
  • Botoșani: 2803 elevi;
  • Iași: 5308 elevi;
  • Neamț: 3370 elevi;
  • Suceava: 5212 elevi;
  • Vaslui: 2843 elevi.

Prima probă scrisă a început la ora 9.00 și durează trei ore după distribuirea foilor. Marți, 29 iunie va avea loc proba scrisă obligatorie a profilului (la matematică sau la istorie), urmând ca miercuri, 30 iunie să se desfășoare ultima probă, cea la alegere a profilului. După afișarea primelor note, în data de 5 iulie, până la ora 12 și depunerea contestațiilor până la ora 18, în data de 9 iulie vor fi publicate notele finale. Media minimă de promovare este 6.

C.I.

Articolul precedentFiliala USR Neamț și-a ales, ieri, noua conducere, ca etapă a procesului de fuziune cu PLUS
Articolul următorFOTO: Ciocnire între două mașini la ieșirea din Piatra-Neamț, doi răniți au fost duși la spital