Absolvenții de liceu din Neamț încep, de săptămâna viitoare, susținerea probelor din examenul de bacalaureat din acest an.

Prima probă, cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, este programată în perioada 3-4 iunie 2019, conform calendarului stabilit de Ministerul Educației Naționale. Evaluarea competențelor digitale va avea loc în zilele de 7, 10 și 11 iunie, cu mențiunea că elevii de altă confesiune decât cea ortodoxă, care în 10 iunie sărbătoresc Rusaliile, pot fi programați în celelalte două zile, precizează MEN. În zilele 12-13 iunie, liceenii vor susține evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Centrele de examen pentru probele de competențe, inclusiv arondarea pe centre, au fost stabilite de Inspectoratul Școlar Neamț. Elevii de la specializarea tehnician în activități economice ai liceului „Mihail Sadoveanu” Borca sunt arondați la Liceul „Carol I” Bicaz. Elevii de la specializarea tehnician în achiziții și contractări de la „Petru Poni” Roman susțin probele la Liceul Tehnologic Economic Administrativ din Piatra Neamț. Elevii care au studiat pedagogie, științe sociale și filologie la liceele din Bicaz, Târgu Neamț, Alexandru cel Bun, Roman și Piatra Neamț sunt arondați Colegiului Național „Gh. Asachi” din Piatra Neamț. La liceul „Vasile Sav” din Roman vor susține probele elevii de la specializarea tehnician prelucrări mecanice de la Liceul „Ștefan Procopiu” din Vaslui http://www.isjneamt.ro/site/wp-content/uploads/2019/05/Nr.-5240-28-mai-2019.pdf. (C.I.)

Articolul precedentProiectil descoperit pe malul râului Nemțișor
Articolul următorAutostrada Moldovei își caută constructor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.