“Ne ținem de cuvânt! Autostrada Târgu Neamț – Iași prinde contur!”, a anunțat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, astăzi, 31 mai.

“Ieri a fost parcursă o nouă etapă care privește realizarea autostrăzii ce va lega Moldova de Transilvania. Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză caută constructor pentru realizarea segmentului Târgu Neamț – Iași, în lungime de 68 de km. Sectorul este parte integrantă a autostrăzii Târgu Mureș – Iași – Ungheni, care va străbate judeţele Mureş, Harghita, Neamţ şi Iaşi şi va avea o lungime totală de aproximativ 320 de km”, a adăugat acesta.

Documentația a fost publicată pe portalul achizițiilor publice încă de ieri și, conform datelor din SICAP, constructorii interesaţi de proiect își pot depune candidaturile până pe 3 iulie 2019. Valoarea totală a investiției este de 1,2 miliarde euro.

“Specialiștii apreciază că lucrarea se va realiza în 4 ani, în parteneriat public privat. Realizarea autostrăzii Târgu Neamț – Iași este un început pentru asigurarea legăturii zonei estice a României cu Transilvania. Proiectul este o prioritate națională și internațională. Am toată încrederea că va ajunge la final conform calendarului stabilit și în cele mai bune condiții. O legătură rutieră rapidă spre Europa via Transilvania este o necesitate și a fost cerută în repetate rânduri atât de către mediul de afaceri cât și de către edili, fiind una dintre condițiile obligatorii pentru dezvoltarea economică a Moldovei!”, a precizat Ionel Arsene. (ZCH News)