În Neamț, a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea obligatorie a profilului, a trecut fără a se consemna vreun caz special. Din 3.337 de candidați înscriși, au lipsit 136. Elevii de la profilul real au susținut proba la matematică, iar cei de la profil uman proba la istorie.

Dacă ai învățat, subiectele de la M2 la matematică au fost accesibile. Mă aștept să iau o notă peste 9. Luni, la prima probă, am căzut chiar pe subiect și mă bucur”, a declarat George Tudor Eșanu, absolvent al Colegiul Național ”Petru Rareș”, profilul științele naturii.

Am învățat la Hogaș, la profilul matematică-fizică, și ce am avut de rezolvat la matematică mi s-a părut foarte ușor. Amintirile din liceu le voi purta în suflet toată viața. Vreau să merg la Politehnică, la Cluj”, a spus și Flavia Nicoleta Rujan.

Andreea Daniela Ciobanu, CN ”Calistrat Hogaș”: ”La istorie, am avut de scris despre comunism și a fost ușor, ca subiect. Același subiect a mai fost trei ani la rând și nu ne așteptam deloc. Credcă voi lua o notă între 8 și 9. În continuare, vreau să dau la ASE, la contabilitate”.

Un subiect abordabil  a fost acesta, cu comunismul, și cred că, dacă s-a învățat din timp, s-ar putea lua o notă bună. Mă pregătesc pentru UNATC, regie-teatru. Acest vis îl am de când eram copil. Acum lucrez cu Radu Afrim, ca asistent-regizor la noul spectacol «WOLFGANG», de Yannis Mavritsakis, care va avea avanpremiera pe 30 iunie la Teatrul Tineretului”, a povestit Rareș Moldoveanu, de la CN ”Calistrat Hogaș”.

Niciun eveniment deosebit nu s-a petrecut astăzi, la a doua probă a Bacalaureatului. Așteptăm ziua de vineri, care este o zi mai complicată din punct de vedere organizatoric, deoarece există peste 30 de obiecte la care se susține ultima probă”, a spus prof. Viorel Stan, inspectorul școlar general al ISJ Neamț.

Proba la alegere a profilului şi specializării de vineri, 30 iunie, încheie examenul de Bacalaureat. (Ana MOISE)

GALERIE FOTO:

 

 

Articolul precedentFestival Medieval la Cetatea Neamţului (26 iunie-2 iulie)
Articolul următorDin această vară se poate face salvare cu elicopterul în masivul Ceahlău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.