Înscrierea copiilor la clasa pregătitoare intră în linie dreaptă și de astăzi, 30 martie, începe procedura evaluării. Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani după data de 1 septembrie pot fi evaluați dacă sunt suficient de dezvoltați pentru a fi înscriși în clasa pregătitoare.

Azi începe evaluarea copiilor, din 11 aprilie se depun cererile de înscriere a copiilor la pregătitoare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn baza avizului dat de educatoare – pentru copiii care frecventează grădinița sau al psihopedagogilor de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională – pentru ceilalți copii, doar așa poate fi înscris la școală un copil care împlinește 6 ani în ultima parte a anului. În acest moment, însă, nu există cereri înregistrate. „Am avut doar 4 solicitări anul trecut, pentru copii care s-au întors cu familia din străinătate. Astăzi, în prima zi din calendarul înscrierii pentru anul școlar 2022-2023, nu avem nici o solicitare. Părinții trebuie să știe că, dacă nu locuiesc aproape de municipiul Piatra-Neamț, specialiștii noștri se deplasează în localitățile de unde sunt cereri și evaluează copiii acolo. Programarea pentru evaluare se face la numărul nostru de telefon 0233.233232 și asigurăm aceste servicii zilnic între orele 10-18”, declară Melania Pleșa, directoarea CJRAE Neamț. Procedura evaluării se încheie pe 8 aprilie.

Cererile pentru înscrierea copiilor la clasa pregătitoare pot fi depuse de părinți începând cu data de 11 aprilie și până la 10 mai. Repartizarea copiilor pe școlile de circumscripție și în alte școli se încheie pe 26 mai, iar pe 27 mai se afișează situația înscrierilor și a locurilor rămase libere. A doua etapă se va desfășura în perioada 31 mai – 7 iunie.

C.I.

Articolul precedentCronos – acțiune amplă de control ANAF și Inspecția Muncii
Articolul următorVideo. Adolescent lovit de maşină pe trecerea pentru pietoni la Piatra-Neamţ