Avocatul Poporului solicită Ministerului Sănătăţii să intervină pentru reluarea internărilor şi a intervenţiilor chirurgicale programate în unităţile spitaliceşti.

„Avocatul Poporului a primit mai multe petiții de la pacienți, aparținători ai acestora, dar și de la organizații ale pacienților, prin care aceștia și-au exprimat nemulțumirea față de interzicerea accesului în spitale, pentru efectuarea procedurilor medicale complexe ce nu pot fi realizate decât în unități spitalicești. Deși apariția Ordinului nr. 961, din 29 mai 2020, prevede faptul că după încetarea stării de urgenţă, în funcţie de evoluţia epidemiologică locală, se pot relua internările şi intervenţiile chirurgicale programate, precum şi activitatea din ambulatorii, situația rămâne neschimbată în multe unități sanitare”, se precizează pe site-ul Avocatului Poporului.

Instituţia a întreprins demersuri încă din data de 13 mai, „arătând la acel moment Ministerului Sănătății că nu se mai justifică îngrădirea accesului pacienților în spitalele desemnate suport COVID-19, întrucât există mai mulți pacienți cu boli cronice grave pentru care urgența este imperioasă, pacienți care necesită proceduri medicale complexe, care nu se pot realiza decât în spital”, potrivit aceleaşi surse. (ZCH NEWS; FOTO: Dragoş STOICA)

Articolul precedentFRF a aprobat calendarul finalului de sezon 2019/2020
Articolul următorCoronavirus: Alte 11 persoane nou confirmate, crește focarul dintr-un spital din Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.