Avocatul Poporului solicită autorităţilor, prin intermediul unui mesaj postat pe site-ul propriu, să dea asigurări că persoanele peste 65 de ani nu vor fi îndepărtate din familiile sau locuinţele lor.

Avocatul Poporului cere asigurări că persoanele peste 65 de ani nu vor fi îndepărtate din familiile sau locuinţele lor, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În ultimele două zile, la Avocatul Poporului s-au primit sute de petiţii, în care persoane în vârstă îşi exprimă temerea în legătură cu aşa-zisele planuri şi declaraţii ale unor oficialităţi din statul român privind îndepărtarea persoanelor de peste 65 de ani din familiile lor şi din locuinţele lor. Având în vedere rolul Avocatului Poporului de garant constituţional al drepturilor şi libertăţilor, având în vedere seriozitatea temerii create de răspândirea în spaţiul public a posibilităţii de aplicare a unei măsuri care aminteşte mai degrabă de momente tragice ale istoriei decât de protejarea unei populaţii vulnerabile, având în vedere că Decretul privind instituirea stării de urgenţă şi cel de prelungire a acesteia interzic propagarea unor informaţii false şi obligă autorităţile la acţiune pentru a informa corect, Avocatul Poporului solicită Preşedintelui României, Premierului şi Grupului de Comunicare Strategică să liniştească populaţia şi să dea asigurări că adoptarea unor astfel de măsuri de tip totalitarist nu vor fi niciodată o opţiune în România”, se precizează în comunicatul de presă citat.

Avocatul Poporului cere asigurări că persoanele peste 65 de ani nu vor fi îndepărtate din familiile sau locuinţele lor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn răspuns la aceste nelinişti a fost oferit de dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, în timpul unei emisiuni derulate luni, 20 aprilie, la TVR: „Au apărut foarte multe fake-uri, știri false în rețelele de socializare, s-a atribuit ministrului Sănătății faptul că urmează să punem pe toți care sunt peste 65 de ani în carantină instituționalizată, ceea ce este fals!”. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentGrupul de Comunicare Strategică: „Relaxarea restricţiilor nu e posibilă în perioada imediat următoare”
Articolul următorL1 LPF ar vrea să reia campionatul pe 6 iunie / Ministrul Sănătăţii: “Improbabil. Poate la jumătatea lui iulie”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.