Cine mai crede că urcatul la volan fără permis este o simplă „glumă”, care poate fi iertată lesne, se înşeală amarnic. O demonstrează, dacă mai era nevoie, cazul unui tânăr de 29 de ani din Roman, care a fost ridicat de pe stradă de poliţişti, în ziua de 13 decembrie.

„Bărbatul poseda mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat de Judecătoria Roman, la o pedeapsă de 2 ani și 2 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere”, a declarat subcomisarul Constantin Irina, din cadrul Biroului de presă al Poliţiei Neamţ.

„Persoana în cauză a fost dată în urmărire națională și internațională din luna mai a anului curent. Tânărul a fost escortat și încarcerat în Penitenciarul Bacău”.

Instanţele sunt nemiloase nu doar cu cei care se urcă la volan fără a avea permis de conducere, ci şi cu cei care au permis, dar consumă alcool. Şi dacă tot se apropie sărbătorile, perioada în care orice petrecere este însoţită măcar de „un păhărel”, este bine de ştiut. (C. MIRCEA)