Acţiunile poliţiştilor rutieri din săptămâna 7-13 decembrie, când s-a derulat o campanie TISPOL de combatere a conducerii autovehiculelor de către şoferii aflaţi sub influenţa alcoolului, dar s-a verificat şi utilizarea centurii de siguranţă, s-au lăsat cu sancţiuni serioase.

„Pe parcursul desfășurării acțiunilor, au fost reținute 35 permise de conducere de la persoanele care conduceau autovehicule în timp ce se aflau sub influența alcoolului și au fost aplicate 360 sancțiuni contravenționale pentru nefolosirea centurii de siguranță”, a declarat subcomisarul Constantin Irina, din cadrul Biroului de presă al IPJ Neamţ.

„Au fost constatate 23 infracțiuni la regimul rutier, din care 12 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. Acțiune a fost coordonată de Organizația Polițiilor Rutiere Europene TISPOL”.

Seara de 13 decembrie a adus ghinion mai multor şoferi. Un bărbat, de 30 de ani, din Borleşti şi altul, de 29 de ani, din Rediu, au fost prinşi circulând cu maşini care aveau autorizaţiile provizorii expirate, motiv pentru care li s-a întocmit dosar penal sub acuzaţia de punere în circulație a unui vehicul neînmatriculat. N-au lipsit din trafic nici şoferii „bine dispuşi”, în această categorie înscriindu-se un bărbat, de 41 de ani, din Roman, un tânăr, de 24 de ani, din Satu Mare, care circula prin Piatra-Neamţ, dar şi un bărbat, de 46 de ani, din Sagna, care nu doar că era băut, dar nu avea nici permis de conducere. Ultimul dosar penal de duminică seara, 13 decembrie, a fost întocmit la ora 22:30 pe numele unui bărbat, de 36 de ani, din Icuşeşti, care conducea un autoturism pe DC 83, mirosea a alcool, era evident că băuse, dar a refuzat să-i fie recoltat sânge pentru stabilirea alcoolemiei. (C. MIRCEA)