Fenomenele meteo extreme continuă și în acest week-end în marea majoritate a teritoriului României. Întreaga regiune de Nord Est a țării este sub avertizare meteo cod galben sau cod portocaliu.

În partea de vest a județelor Neamț, Suceava și Bacău, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică: „În intervalul menționat în vestul, nord-vestul, centrul și sud-vestul țării, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…90 km/h, vijelii puternice, ploi abundente, frecvente descărcări electrice și pe alocuri căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 40…60 l/mp”, menționează comunicatul ANM.

Avertizări meteo de vreme extremă în regiunea Nord Est, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Mai multe localități din județul Neamț au primit și o avertizare RO-ALERT

Avertizări meteo de vreme extremă în regiunea Nord Est, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Au fost vizate localitățile: Piatra Neamț, Borca, Farcașa,  Poiana Teiului,  Pipirig,  Grințieș,  Ceahlău,  Hangu,  Crăcăoani,  Bodești,  Dobreni,  Gârcina,  Bicaz,  Tașca,  Bicazu Ardelean,  Bicaz Chei,  Dămuc,  Tarcău,  Pângărați,  Alexandru cel Bun,  Dumbrava Roșie,  Săvinești, Piatra Șoimului, Roznov, Zănești,  Podoleni,  Costișa,  Rediu,  Cândești, Tazlău,  Borlești, Girov , Dochia,  Mărgineni, Români și Bahna.

În restul regiunii Nord Est este valabil până duminică, 31 iulie, ora 22.00 un cod galben de instabilitate atmosferică. „În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp”.

Z.C.

Articolul precedentUn tânăr a suferit arsuri în incendiul care i-a cuprins mașina
Articolul următorMinisterul Agriculturii anunță că pâinea s-ar mai putea scumpi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.