0:00

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări de ploi abundente pentru toate judeţele Regiunii Nord-Est. Avertizările sunt împărţite pe două intervale de valabilitate. Primul dintre acestea este sâmbătă, 19 iunie, până la ora 23:00, judeţele Bacău, Neamţ (zona de munte), Suceava (zona de munte) şi Vaslui fiind avertizate cu cod portocaliu, iar judeţele Botoşani, Iaşi, Neamţ (zona de şes) şi Suceava (zona de şes) cu cod galben.

PORTOCALIU: “În județele Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați, Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea și în zona de munte a județelor Suceava, Neamț  și Argeș va ploua abundent. În județele Mehedinți, Gorj și Vâlcea instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40-50 l/mp și izolat 60-80 l/mp. Ploi abundente vor fi pe spații mici și în celelalte județe din Muntenia și Moldova”, menţionează meteorologii.

Avertizări de ploi abundente (portocaliu+galben) pentru Regiunea Nord-Est, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiGALBEN: “În jumătatea de est a ţării va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică. În vestul Transilvaniei şi al Munteniei, în cea mai mare parte a Olteniei şi local în Banat şi zona de munte a Crişanei, după-amiaza şi seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, averse torenţiale, însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp”, precizează ANM.

Al doilea interval de valabilitate este 19 iunie, ora 23:00-20 iunie, ora 23:00, judeţele Bacău, Neamţ şi Suceava fiind avertizate cu cod portocaliu, iar Botoşani, Iaşi şi Vaslui cu cod galben.

PORTOCALIU: “În județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40-50 l/mp și izolat 60-70 l/mp. Ploi local abundente vor fi şi în Dobrogea, precum și în celelalte judeţe din Moldova şi din estul şi nord-estul Munteniei”, prognozează meteorologii.

Avertizări de ploi abundente (portocaliu+galben) pentru Regiunea Nord-Est, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiGALBEN: “În Dobrogea, Moldova, estul Transilvaniei şi nordul Olteniei şi local în Muntenia, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp. Vremea se va menține în general instabilă şi la începutul săptămânii viitoare, în special în zonele montane”, potrivit ANM. (M. CONSTANTINESCU; HĂRŢI: ANM)

Articolul precedent11 trupe de copii şi adolescenţi vor participa la Underground Rock Festival la Iaşi
Articolul următorCunoscutul înotător Avram Iancu va traversa Lacul Bicaz
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.