0:00

După canicula și seceta din ultimele zile, Administrația Națională de Meteorologie avertizează că în următoarele ore regiunea Nord Est se va confrunta cu „instabilitate atmosferică” sub formă de furtuni, vijelii și, pe alocuri grindină.

Avertizări cod portocaliu și galben în regiunea Nord Est, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În județele Vaslui și Bacău, precum și în partea de vest a județului Neamț intră în vigoare de astăzi, 24 iulie, de la ora 14.00 o avertizare meteo cod portocaliu, valabilă până la ora 23.00. „Local în Transilvania, Moldova, iar mai ales spre seară și la începutul nopții în regiunile sudice vor fi perioade cu vijelii puternice (rafale de peste 90 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină. Pe alocuri aversele vor fi torențiale, cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp, iar în zonele montane izolat 40…50 l/mp”, menționează comunicatul ANM.

În partea de est a județului Neamț și în județele Botoșani, Iași și Suceava, în intervalul 24 iulie, ora 12.00 – 25 iulie, ora 06.00 este valabilă o avertizare cod galben. „În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…75 km/h), grindină, descărcări electrice și izolat averse torenţiale. Noaptea aceste fenomene se vor restrânge spre sud-estul teritoriului”, mai precizează comunicatul ANM.

Z.C.

Articolul precedentTrei răniți într-un accident lângă Horia
Articolul următorVideo. Foto. Zimbri într-o curte din satul Leghin, comuna Pipirig
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.