0:00

Agenția Națională de Administare Fiscală (ANAF) atrage atenția asupra unor tentative de înșelăciune în numele instituției, după ce, în urma unei sesizări, s-a constatat că o persoană folosea, fără drept, calitatea de inspector superior ANAF și cerea bani.

“Solicitarea frauduloasă a fost transmisă de pe o adresă de e-mail care nu aparține instituției, [email protected]. Prin e-mail s-au transmis: un termen limită pentru depunerea banilor, suma solicitată (2.178 USD!) precum și metoda de plată: crypto monede! Aceste elemente, nespecifice unei instituții de stat, au dat de gândit contribuabilului, care a contactat administrația fiscală din raza domiciliului, singura acțiune recomandabilă în situația în care orice contribuabil are suspiciuni cu privire la situația fiscală proprie. Menționăm că orice persoană fizică ce urmează a fi supusă verificării situației fiscale personale va primi un aviz de verificare, care cuprinde temeiul juridic al verificării, data de începere a verificării, perioada ce urmează a fi supusă verificării, posibilitatea de a solicita amânarea datei de începere a verificării (amânarea se poate solicita o singură dată, pentru motive justificate), solicitarea de informaţii şi înscrisuri pentru verificare, solicitarea de depunere a declarației de patrimoniu și de venituri“, anunță ANAF într-un comunicat.

Avertisment de la Fisc: atenție la persoane care solicită bani în numele ANAF, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAvizul mai conține rubrica „persoana de contact”, care se completează cu numele și prenumele unuia dintre membrii echipei de inspectori fiscali și numărul de telefon, și mențiunea că, la data începerii verificării situației fiscale personale, persoana fizică este invitată să se prezinte la sediul organului fiscal emitent al avizului, cu precizarea adresei acestuia. Avizul de verificare este comunicat persoanei fizice cu cel puțin 15 zile înainte de data verificării situației fiscale personale.

“Eventualele sume de plată (creanțe fiscale) pot rezulta doar ca urmare a derulării unei verificări a situației fiscale personale, acestea fiind evidențiate în actul administrativ fiscal (decizie de impunere) emis de organul de verificare și comunicat persoanei fizice verificate“, mai arată Fiscul. (G.S.)

Articolul precedentUrmărit national pentru droguri, găsit la Roman cu un troler cu stupefiante
Articolul următorPeste 700 locuri de muncă în Neamț, cele mai multe în municipiul reședință
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.