0:00

 

Averea lui Şoric, case reopened!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAgenţia Naţională de Integritate se ţine în continuare de capul lui Aurelian Vasea Şoric şi nu s-a resemnat cu decizia dată, în 2013 de Curtea de Apel Braşov. Inspectorii de integritate au atacat sentinţa prin care fostul şef al Poliţiei Neamţ rămânea cu averea intactă. Aceeaşi sentinţă a fost atacată şi de Aurelian Şoric, probabil pe motiv că nu i s-au acordat cheltuieli de judecată, dar şi de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov. Iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a împăcat pe toată lumea, a admis toate recursurile, şi a hotărât: „Casează sentinţa atacată şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe. Irevocabilă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 19 iunie 2015”.

Aşadar „povestea” averii cuplului Cristina – Aurelian Vasea Şoric se va rescrie, tot la Braşov, de îndată ce dosarul va fi trimis instanţei. Pe 28 mai 2013, magistraţii braşoveni au respins ca inadmisibilă cererea inspectorilor de integritate, care solicitaseră confiscarea unei părţi din averea familiei Şoric.

Agentia Naţională de Integritate a constatat, în cazul domnului comişar şef de poliţie Aurelian Vasea Şoric, în urma procedurilor de evaluare a averii dobândite în perioada exercitării funcţiei publice de ofiţer de poliţie (1996-2010), existenţa unei diferenţe semnificative, în cuantum de 365.865 lei, între averea dobândită şi veniturile realizate“, se arăta în comunicatul ANI de la acea vreme.

C.MIRCEA

Articolul precedentPreoții ortodocsi și rețelele de socializare
Articolul următorMugur Cozmanciuc: Legislația privitoare la cumpărarea locuințelor ANL cât mai aproape de nevoile chiriașilor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.