pietricica turism

O fată de 15 ani, care plecase de acasă din seara de 13  noiembrie, a fost declarată dispărută de familie, așa că polițiștii au început investigațiile în localitate și în zonele limitrofe. În ziua de 14 noiembrie, tânăra a fost găsită la locuința unui bărbat din Roznov, de unde a fost preluată și predată părinților.

“În acest caz, polițiștii au sesizat Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, urmând a se stabili dacă minora a fost victima vreunei infracțiuni”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

În general când este vorba despre plecări voluntare (desigur, la 15 ani, tinerii au o idee foarte clară despre ceea ce e bine să facă în viață), nu se pune problema infracțiunilor. Însă când intervin părinții, situația se complică și, uneori, mai apar reclamații făcute “de rușine”. Pentru a preveni o astfel de situație, polițiștii au decis să verifice exact cum și-a petrecut timpul fata de când a plecat de acasă și până ce a fost recuperată. (C.M.)