pietricica turism

În perioada 22-24 martie, orașul Piatra Neamț va fi gazda unui eveniment cultural remarcabil. Pentru trei zile, vă invităm să împărtășiți entuziasmul cu care tinerii dansatori vor evolua pe scena de concurs „Piatra Neamț Dance Open”, să asistați la concertul „Spring Sound” și să participați la atelierele creative susținute cu însuflețire de artiști, profesori, formatori invitați din Piatra Neamț și din alte orașe.

Concursul internațional „City Dance Open” va aduce împreună peste 500 de copii și tineri participanți din Bulgaria, Italia, Republica Moldova, Rusia, Ungaria și România. Fondat și organizat de Marian Stelian Avădanei, campion și arbitru național de dans sportiv și membru al „International Dance Council”, concursul integrează secțiuni precum dansul clasic și contemporan, gimnastica ritmică și aerobică, dans modern și stradal precum și fantezia coregrafică.

Muzica va fii celebrată prin concertul „Spring Sound”, o reverie sonoră dedicată talentului tânăr și vitalității artistice. Concertul propune o întâlnire eufonică și spectaculoasă între foști elevi ai Liceului de Arte „Victor Brauner” și invitați ai acestora, artiști de renume precum Luiza Zan și Albert Tajti, Sara Stroici și Adrian Stroici, Ciprian Iacob, Alma Nicole Boiangiu, finalistă la Vocea României, Mădălina Luca și Radu Vâlcu.

Atelierele creative susținute de profesori de la Liceul de Arte „Victor Brauner” și colaboratori ai centrului educațional STEAM „Eva’s Tree House” propun copiilor și tinerilor activități de artă plastică, muzică, dans, teatru, dezvoltare personală. Invitați speciali sunt Stelian Avădănei, un foarte talentat dansator, profesor la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă”, Luiza Zan, o voce de excepție a jazzului românesc, Ciprian Iacob, compozitor de muzică de film, cu numeroase proiecte de succes promovate în cadrul unor festivaluri internaționale, Ilinca Istrate, actriță cunoscută ca  fiind mama lui Pogany, Gabriela Hobeanu, psiholog, fondatoarea Asociației 8 Minute și a Centrului Clay Play Ceramica.

Fondurile strânse de Liceul de Arte „Victor Brauner” vor fi folosite pentru modernizarea sălii „Theodor Macarie”. Ambițiosul proiect care poate deveni tradiție este realizat cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local Piatra Neamt. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul evenimentului: http://springartmovement.com/ și pe pagina Facebook https://www.facebook.com/springartmovement/.

Vă așteptăm la aceast eveniment care va oferi copiilor și tinerilor din Piatra Neamț ocazia de a cunoaște prieteni noi, din țară și de peste hotare, de a împărtăși cu ei din experiența de a crea împreună. (Carmen Corlățeanu)