Avem foncționari bimbași, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Pentru că au fost cuminți anu` ăsta, conselierii de la cejeu o avut parte de cadouri de la Moș Neculai, care le-o dat la fiecare pe tabel câte o mândrețe de tabletă cu fel de fel de drăcii în ele și cu acces la internet. Adică de azi înainte, conselierii pot să steie cu gumele la soare că pot primi materialele cejeului și le pot ceti în voie. Că asta înseamnă să le și studieze e din alt film, că oricum se votează după indicații dă partid. Acuma, o seamă dintre ei au deja sculăret din ăsta de mers cu internetu prin munți și se gândeau că fac o economie la cadouri, oferind  tableta de la cejeu la copchii, neveste ori alte persoane conexe. Numai că lighioanele astea de tablete au gepeseu, adică cineva, nu spunem cine, poate să știe unde este posesorul. Deranj mare, așa că, virgulă, consilierii or să trebuiască să-și tocmească purtători de tabletă, dacă vor să tragă pe dreapta la un șpriț dă vin și-o fragă de buză străină. Dat naibii, moșu ăsta!

Povesteam că zilele trecute o fost proba orală la școala ce fabrică înalți ocupanți de birouri unde se deschide ușa cu capu`. Și aflăm că gingașa doamnă vice o învins după ce au chinuit-o oral prin legi vreo juma de ceas, junele dom` prifect o fost admis, că el știe legile de când era în celălant municipiu, domnu` suptprifect și el admis, că o făcut școala recent și nu l-o luat în armată, ba chiar și doamna șefă de la troleu trebe să deie de băut, că i-o pus cant pe examinatori. Acuma, noi suntem alături de tânărul Bourceanu de la partidoi care n-o reușit să-i convingă pe cei ce l-o egzaminat și l-o tremis să mai cetească. Ăsta den mijloc zice că o litră de pălinkă poate șterge cu succes eșecul de alantăieri și pregăti neuronul pentru o nouă confruntare cu buchea cărților. Da` oare dacă lua înainte un ștrapazan, oare nu-i ieșea oralu` mai cumsecade? Ar merita încercat, zice cumătru.

Pentru o seamă de creștini este o vorbă de care e bine să se țină cont în vremuri de bejenie, că o nenorocire musai trebe să aibe pereche. Exemplu clar la junele din pesedeu care o ratat oralul, pomenit mai sus, și care ieri o luat o căruță de șuturi rusăști, că o încurcat indicățiile partidului ș-o tăiat de pe lista posturilor de la cejeu patru foncționari în locu` celor patru conselieri ai lui dom` Culiță (La mulți ani, să trăiți!) dupe cum era ordinu`. Beleaua este că cei patru șterși de june erau taman angajații de la audit, adică ăia care scormonesc prin moșmandele de la ape, drumuri și transpoarte, și pentru care acuma trebe făcut ceva să-i puie la loc. Acuma, nu vrem să fim în locu` urechilor interne ale pomenitului, că numai ele știu ce-o îndurat la telefon, bașca vorbe de scădere prin viu grai și îndemnuri de pus picioarele –n apă rece la vreme de seară. Că pe la cejeu se dădea că nu are nemica și era vesel, era numai de fațadă, că moale nu îi era defel la trenu` de aterizare pe scaun.

Articolul precedentCELE MAI FRUMOASE POEZII ROMÂNEŞTI: Călugărul din vechiul schit
Articolul următorVin ninsorile!