reclama autocenter

Am stat noi ce am stat fără omăt, că aproape era să dăm șubele la naftalină, dar uite că o venit și omătu. Se bucură și copchiii dar mai tare cei ce au contracte de dat omătul de pe drumuri. Că pe seceta asta un bănuț de la buget e ca mierea pentru gâze și bugetu este asigurat, ceea ce nu-i rău, iar cârcotași nu mai poate zice că ne-o prins nepregătiți iarna. Acuma, noi ne gândim să nu se îmbete cei de la dat omătu-n șanțuri și să uite să mai facă treabă, că până la facturi nu-i cale lungă și parcă ar fi păcat ca soțietatea civilă să se bulucească la ortopedie pentru că nu s-o făcut treabă ca lumea. Cumătru zice că n-ar fi stricat și un contract cu țuică fiartă pentru drumari, ca și unu cu țuică fără alcool pentru șoferi, că e și ei oameni. Videm.

 E vremea când bugetele face joc de gleznă. Ele s-o anunțat pe ici colo, așa că o seamă de șăfi de partide o pus geana pe bănet, că unde-i mai mare suma și comisionul este pe măsură. Așa am aflat și noi de la un nene cu biznis de clădit căși, precum că un nene șăf de partid o vinit la mnealui să-i zice că se poate face bănet la nu știu ce comune, că el știe ce pedale trebe apăsate și afacerea merge unsă. Acuma, când i-o zis suma comisionului care începea cu trei, mul nostru o avut impresia că s-o întâlnit ăla cu prostu, și l-o lăsat cu marfa-n ploaie pe nenea șăfu, mai cu seamă că o făcut o comparație cu alte regimuri și parcă atunci se dădeau bani mai mulți. Ar trebui să vedem cât de mare e setea pe lapartide ca să ne dăm seama cum evoluează procentele la comisioane, că băgăm de seamă că prea se sare calu. Adică, hai o zecime, o zecime și-o dungă ar mai merge, dar o treime din … E clar. Vremuri maro.

 Vin vorbe den județ că premarii s-o dat pe cultură. Nu pe alea agricole ci pe cultură-cultură. Adică pe aia de nu le place la o seamă și rămân repetenți la școală, ș-apoi ajung miniștri. Că râdeam mai ieri cu un premare care ne-o invitat ziua să mergem la sport în sala făcută de Năstase, noaptea să ne clătim ochii, că o face și muzeu.Bașca dacă mai vin niște alegeri gheboase pune și de un birt onest ca să iasă banu. Acuma, ăsta den mijloc s-o aprins imediat, ș-o zis lui dom premare să lase muzeul, că birtu-i temelie, dar dom premare o zis că nu. Că dom Dragnea le-o dat banu să face cămine coltorale de amețit lumea cu gându la vot, și-n plus o mai făcut ș-un proiect abraș de luat bani pentru concursuri de poezii den picioare, plus festival de dansuri din buric pentru pensionarii de vârsta a treia. Așa că în loc de culturi agricole, o să avem culturi pur și simplu. Aduce a grierele și furnica. Nu?

Articolul precedentDorințe vechi și noi pentru învățământ
Articolul următor”Eliberarea” din sclavie a consilierilor

1 COMENTARIU

  1. Un lucru e sigur : trebuie sa mai rarim randurile prostilor ajunsi pe “fonctii” pt ca dupa cum se vede am ajuns in stadiul in care prostia nu doar ca distruge vieti ci chiar ia vieti.
    Nu mai e de joaca ! Trebuie ca liderii partidelor sa faca evaluari reale ale celor ce au diverse puteri de decizie si fiecare post de conducere sa fie ocupat strict pe criteriul competentei si calitatilor intelectuale. Fiecare trebuie sa munceasca pe postul pt care are abilitati si competente. Liderii politici sunt cei care pot pune bariera ca prostia sa nu mai ajunga la rang de cinste, pt ca trebuie sa fim realisti : in toata lumea politicul dicteaza… important e ca varfurile politicii sa fie oameni inteligenti, de onoare si capabili de empatie cu problemele cetatenilor.

Comments are closed.