O ceartă conjugală, care a fost la un pas de a se termina cu o crimă, oripila opinia publică, în aprilie 2015. Un bărbat, care avea atunci 34 de ani, a încălcat ordinul de restricție și, pretextând că vrea să discute cu soția lui și să-și vadă copilul, a înjunghiat-o pe femeie, în plină stradă, în fața coaforului unde aceasta lucra. Băiețelul celor doi a încercat să-și apere mama, dar tatăl l-a lovit și pe el cu pumnul. Femeia, în vârstă de 30 de ani, înjunghiată în abdomen și tăiată pe antebraț, a scăpat cu zile datorită intervenției  soțului unei colege de-a ei, care l-a oprit pe agresor să-i taie gâtul. Femeia a fost salvată de medici, dar a avut nevoie de 14 zile de îngrijiri pentru a-și reveni.

Bărbatul a fost judecat și pentru tentativă de omor, și pentru lovirea propriului fiu, iar sentința finală a fost pronunțată de Curtea de Apel Bacău, care a decis: „Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 2 luni închisoare în pedepsele componente. Majorează pedeapsa aplicată inculpatului în cauză de la 3 luni închisoare la 9 luni închisoare. Contopeşte pedeapsa aplicată inculpatului în cauză astfel cum a fost majorată, cu pedepsele de 5 ani închisoare respectiv 3 luni închisoare aplicate inculpatului prin s.p. nr. 113/16.12.2015 a Tribunalului Neamţ, definitivă prin d.p. nr. 156 din 9.02.2016 în pedeapsa cea mai grea, la care adăugă sporul de 1/3 din celelalte pedepse. Pedeapsă de executat pentru inculpatul Stroe Silviu Gabriel: 5 ani şi 4 luni închisoare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 22.11.2016”. 

În luna februarie a anului 2019, Gabriel Silviu Stroe a fost pus în libertate tot prin decizia instanței. Judecătoria Satu Mare a hotărât: ”Admite sesizarea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare privative de libertate privind propunerea de liberare condiţionată pentru petentul condamnat STROE SILVIU GABRIEL, în prezent deţinut în Penitenciarul Satu Mare. Dispune punerea în libertate a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei, atrăgându-i atenţia asupra consecinţelor nerespectării dispoziţiilor de art.104 Cod penal”.

Parchetul a atacat decizia judecătorească, dar Tribunalul Satu Mare a respins acțiunea așa că, de câteva zile, Gabriel Silviu Stroe este liber și s-a întors la Piatra-Neamț. Cu mult înainte de a-și fi ispășit pedeapsa. Probabil l-au ajutat condițiile necorespunzătoare din penitenciar, dar și comportamentul ireproșabil pe care l-a avut după gratii. (C.M.)

Articolul precedentNoi emisiuni de titluri de stat de la Ministerul de Finanţe
Articolul următorProgramul de vară al Aeroportului Bacău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.