0:00

Autorităţile au dărâmat iurta din Mărăţei, ZCH NEWS - sursa ta de informații

La sesizarea cotidianului „Ceahlăul”, marcă înregistrată, Poliția Locală Piatra Neamț și asistenții Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Piatra Neamț au distrus „iurta ecologică” amenajată gard în gard cu creșa și școala gimnazială „Daniela Cuciuc” din cartierul Mărăței. Mai mult, asistenții sociali au trecut la identificarea altor persoane fără adăpost care își fac veacul prin zona pieței Mărăței.

”Un echipaj al Poliției Locale s-a prezentat la fața locului și a identificat cele două persoane care locuiau în cortul amenajat lângă creșă. Este vorba despre două persoane fără adăpost, un bărbat și o femeie, una din Piatra Neamț și una din Dumbrava Roșie. S-a dispus ca acea «locuință» improvizată să fie distrusă și să se curețe zona. Cele două persoane vor fi preluate de Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Piatra Neamț și urmează ca mai departe, să se ia o decizie cu privire la ce se va întâmpla cu ele. Într-adevăr, acolo era un focar de infecție, zona va fi curățată, iar noi vom încerca să identificăm proprietarul terenului”, a declarat Eugen Pancu, șef al Poliției Locale Piatra Neamț.

În cursul zilei de marți, cei doi „locatari” au fost găsiți, nu la „locuință”, ci în cartier și au fost duși la Centrul Social din cartierul Speranța.

”Este vorba despre două persoane adulte, un bărbat și o femeie. Bărbatul este din Piatra Neamț, dar nu are acte de identitate, iar femeia este din comuna Dumbrava Roșie, sat Cut. Deocamdată au fost duși la centrul din Speranța și urmează ca pe bărbat să-l luăm în evidență și să-l ajutăm să-și facă acte de identitate, iar pe femeie să o ducem la Dumbrava Roșie pentru că deja s-a luat legătura cu direcția de Asistență Socială din comuna Dumbrava Roșie, iar cei de acolo o vor lua în evidență și o vor îndruma spre un centru social”, a declarat viceprimarul municipiului Piatra Neamț, Adrian Grigoraș.

Rămâne de văzut în cât timp cele două persoane fără adăpost vor reveni pe străzile din cartierul Mărăței, pentru că este deja cunoscut faptul că pentru boschetari, dormitul sub cerul liber, prin canale sau prin locuințe improvizate este un mod de viaţă. Rămâne de văzut, de asemenea, cât timp îi va lua Poliției Locale să identifice proprietarul terenului pe care cei doi își amenajaseră culcușul și cât timp va mai dura până vor fi identificate zecile de astfel de locuințe amenajate în diverse locuri din oraș, locuințe care constituie adevărate focare de infecție și care creează disconfort plătitorilor de taxe și impozite. (I. CĂLIN)

Articolul precedentA plecat profesorul Ilie Dan, cetăţean de onoare al comunei Tazlău
Articolul următorCordunul face afaceri bune cu Romanul