”Australianul” din Filioara, lovit de un incendiu ”neelucidat”, ZCH NEWS - sursa ta de informații”Australianul” din Filioara, lovit de un incendiu ”neelucidat”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO comisie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamț cercetează și acum cauza incendiului devastator, care a mistuit absolut totul într-o gospodărie din Filioara, comuna Agapia.

Focul a ars toată noaptea de 5 spre 6 septembrie și a transformat în cenușă o casă cu tot cu anexe, toate construcțiile fiind în suprafață de 500 mp, o tonă și jumătate de cereale, 60 de tone de fân, și 70 mc cherestea. Pagubele sunt foarte mari, iar cantitatea de materiale combustibile a făcut ca incendiul să fie dificil de localizat și de stins. La intervenție au participat un ofițer și 11 subofițeri de la Detașamentul Târgu Neamț, în sprijul cărora a fost trimis un echipaj de la Piatra-Neamț. În total, 3 autospeciale au acționat timp de 12 ore, pentru a lichida incendiul. Din toată avuția proprietarului n-au putut fi salvate decât animalele – 13 tauri și un cal.

Bărbatul, care a suferit un atac de panică, lucrează de mai mulți ani în Australia și vine acasă doar în vacanța de vară, timp de o lună. Avea o fermă și intenționa să ridice o pensiune, motiv pentru care și-a cumpărat cherestea și a lăsat-o să se usuce bine. Deși pompierii nu au stabilit oficial care a fost cauza incendiului devastator, vecinii bărbatului vorbesc despre un paznic care ar fi uitat o oală cu mâncare pe foc și ar fi adormit. Focul a fost observat târziu, când deja cuprinsese una din anexe, iar pompierii au fost anunțați în seara de 5 septembrie la ora 21:42. (C.M.)

Articolul precedentLIGA A IV-A: Problema cu disciplina la Cimentul Bicaz * Meci amânat de două ori
Articolul următorMarele neajuns al transportului public de persoane din Iaşi: lipsa… hands-free!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.