0:00

AUR Neamț respinge acuzația că  George Simion este omul FSB, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDeputatul AUR de Neamț Dumitrina Mitrea a vorbit despre o încercare de discreditare a Alianței pentru Unirea Românilor și a președintelui partidului, George Simion, prin fake news-uri în care se vorbește despre întâlniri conspirative ale acestuia cu Serviciul Federal de Securitate (FSB) Rus.

“Mai multe știri publicate în presa românească acreditează ideea că președintele Alianței pentru Unirea Românilor s-ar fi întâlnit în mod conspirativ cu reprezentanți ai serviciilor secrete ruse. Sursa acestor știri pare a fi un ofițer superior din serviciul de spionaj ucrainean. Modul intensiv în care au fost preluate și publicate știrile este un semnal că acțiunea a fost planificată și coordonată din timp și are la comandă persoane cu mare influență și capacitate de acțiune în media. Pentru noi este în primul rând o problemă de ordin legal și moral. Am luptat, încă din prima zi, pentru cauza românească și pentru unirea tuturor românilor în granițele unei singure țări. Astăzi numele unui partid unionist și al liderului său sunt murdărite public de serviciul de informații al unei țări în care drepturile minorității românești sunt călcate în picioare”, a declarat Dumitrina Mitrea în conferința de presă  de astăzi, 7 aprilie, de la sediul AUR Neamț.

AUR Neamț respinge acuzația că  George Simion este omul FSB, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎntâlnirea despre care se vorbește ar fi avut loc în 2011 și ar fi fost confirmată de fostul ministrul al Apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru, titrează presa centrală. Acesta ar fi declarat într-un interviu că George Simion ar fi avut și la Chișinău întâlniri cu un cunoscut reprezentant al Serviciului Rus de Securitate. Șalaru ar fi spus că Simion ar fi fost expulzat din Republica Moldova în anul 2015 din cauza relațiilor pe care acesta le-ar fi avut cu FSB. Conducerea AUR neagă vehement aceste acuzații.

“Miza lor este să creeze impresia că mișcarea unionistă din România este opera serviciilor secrete ruse. De aceea, în mod public cerem Guvernului României să dea urgent clarificări pe marginea acestui subiect. În cazul în care există suspiciuni de trădare a intereselor naționale ale României, reacția autorităților trebuie să fie extrem de dură și neîntârziată. În același timp dacă cetățenii români au participat cu bună știință sau din ignoranță la acțiuni ale unor state sau grupuri de interese străine îndreptate împotriva unor politicieni, formațiuni politice sau entități politice din România, aceștia trebuie să răspundă în fața legii”, a conchis deputatul AUR de Neamț.

Angela Croitoru

 

Articolul precedent43 de bilete de tratament pentru pensionarii nemţeni în aprilie
Articolul următorEugen Țapu Nazare, senator PNL: Am început seria dezbaterilor publice din țară la Piatra Neamț. Acasă!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.