reclama autocenter

Doi indivizi din Hangu, unul de 22 de ani, celălalt de 27 de ani, au fost ridicați de polițiști, în ziua de 5 ianuarie, și conduși la Penitenciarul Bacău, unde trebuie să ispășească o pedeapsă de 2 ani de închisoare, pentru tâlhărie calificată.

În luna octombrie a anului 2019, ei au pătruns în casa unui bătrân din Hangu și, în timp ce unul îl strângea pe proprietar de gât, celălalt îl soma să-i dea toți banii pe care-i are. Surpriza neplăcută a tâlharilor a fost că bătrânul nu avea decât 15 lei, deci au comis o infracțiune gravă pentru 7,50 lei de căciulă.  Instanța nu a luat în calcul valoarea prejudicului, care nici nu este importantă, ci violența cu care a fost comisă infracțiunea (bătrânul a avut nevoie de 6 zile de îngrijiri medicale după ce-a fost sugrumat) și i-a condamnat pe Adrian Lalău (27 de ani) și pe Alexandru Constantin Pîntea (22 de ani) la câte 2 ani de închisoare.

În temeiul art. 7 din Legea nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, dispune prelevarea probelor biologice de la inculpaţii LALĂU ADRIAN și PÎNTEA CONSTANTIN-ALEXANDRU, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, după rămânerea definitivă a condamnării.(..). În temeiul art. 274 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, obligă pe inculpaţi să achite fiecare suma de 1250 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 1405,89 lei cheltuieli în faza de urmărire penală şi diferenţa de 1094,11 lei cheltuieli avansate în faza judecăţii”, a mai decis instanța din Bicaz.

C.M.

Articolul precedentMugur Cozmanciuc anuntă continuarea unor investiții prin PNDL în Neamț
Articolul următor5 membri ai respectabilei familii Stănescu – ridicați de mascați după un scandal