Au început Vacanțele Muzicale la Piatra Neamț. Pianistul Daniel Ciobanu a impresionat publicul, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVacanțele Muzicale 2023 de la Piatra Neamț, eveniment organizat de Centrul pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” Neamţ, a atras chiar din prima seară mulți pietreni pe Platoul Curții Domnești.

Seara a fost deschisă de Orchestra Filarmonicii Naţionale “Serghei Lunchevici” din Chişinău, sub bagheta maestrului Mihail Agafiţa împreună cu pianista Ioan Cristina Andreescu. A urmat duetul format din soprana solo Evelina Barcan, absolventă a Liceului de Arte “Victor Brauner” din Piatra-Neamţ şi alto solo Maria Bărcănescu (Botoşani).

Momentul cel mai așteptat de public a fost concertul extraordinar al pianistului pietrean de renume internațional, Daniel Ciobanu, care nu a dezamăgit.

Mă bucur că s-au aranjat astrele astfel încât să se poată ţină, e totuşi unul dintre cele mai vechi festivaluri din România şi trebuie să-l menţinem. Avem la Piatra-Neamţ condiţii, avem şi oameni şi spirit şi ar fi mare păcat să nu se ţină aşa un eveniment care vibrează la nivel naţional. Şi, da, este cel mai frumos loc, dar şi cel mai înspăimântător, să cânt acasă. Transmit publicului nemţean că şi eu îi iubesc, este publicul meu preferat, de câte ori revin în România abia aştept să cânt acasă şi sper să ne revedem cât mai des!”, a declarat, în exclusivitate pentru Mesagerul de Neamţ, pianistul Daniel Ciobanu.

Carmen Năstasă, directoarea Centrului pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare” a declarat pentru mesagerulneamt.ro: “Vor fi şapte seri de poveste, începem cu Filarmonica din Chişinău şi cu mult îndrăgitul Daniel Ciobanu, pe scena Vacanţelor Muzicale. Chiar şi el era foarte încântat că e pentru prima dată când cântă afară la Piatra-Neamţ, a mai fost pe scena festivalului când încă era tânăr artist, acum este foarte, foarte cunoscut. În spatele a ceea ce este vizibil publicului stă foarte multă muncă de organizare, alături de mine este întreaga echipă a centrului, cu toţii inimoşi şi tot ceea ce facem este din drag pentru publicul nemţean şi din întreaga ţară. Dacă aţi fi venit acum o oră, ne-aţi fi găsit cu picioarele în apă. Mulţumesc pe această cale celor de la ISU Neamţ că au fost atât de prompţi la rugămintea mea să vină să ne ajute. Dar, fiecare poveste are şi un final fericit, după cum vedeţi a răsărit soarele şi pe cerul nostrum, cred că va fi o seară deosebită. Mă bucur că, deja, lumea a început să vină în număr mare. Am emoţii, în fiecare an am emoţii, deşi fac acest lucru de 10 ani, de fiecare dată când mă aflu în faţa oamenilor mă încarc cu vibraţia lor. Îmi doresc din tot sufletul să iasă bine şi, în sufletul meu, ştiu că va fi aşa!”  

Programul serii a cuprins o primă audiţie, “Turnul lui Ştefan cel Mare”, creaţie a botoşăneanului Ionel Ceobanu, un moment muzical pentru pian şi orchestră din Nicolae Kirculescu,  George Gershwin -“Concertul în Fa pentru pian şi orchestră”, Nicolai Rimski Kprsakov -“Capriciu spaniel op. 34” etc.

Z.C.

Articolul precedentAccident cu trei răniți la Grințieș. Un pompier hunedorean a acordat îngrijiri victimelor
Articolul următor12.000 de lei, “prețul“ pentru agresarea unui polițist în Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.