pietricica turism
Dan Cojocaru şi Lenuţa Burueană

Atleta Lenuța Burueană, de la CS Ceahlăul Piatra Neamț, a depășit baremul de calificare (16,15 metri) la Campionatele Europene de atletism în sală, rezervate seniorilor, care vor avea loc la mijlocul lunii martie la Belgrad în Serbia, stabilind în același timp un nou record personal. Ea a câștigat prima etapă de Granx Prix, în proba de aruncare a greutății, la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori I, în sală, care s-au desfășurat zilele trecute în Complexul sportiv „Lia Manoliu” din București cu performanța de 16,35 metri.

Aflată în al doilea an la categoria tineret, eleva profesorului Dan Cojocaru a reușit acest rezultat cifric chiar din prima încercare.

Colega sa de club, Diana Țigănașu (încă junioară II) s-a situat pe primul loc la junioare I în proba de aruncare a greutății cu rezultatul de 14,47 metri, obținut din cea de-a treia încercare, și a urmat-o în clasament pe Lenuța Burueană. În urma acestei performanțe, și Diana Țigănașu și-a îndeplinit baremul de calificare la Campionatul European de juniori din Italia, stabilind în acest fel și ea un nou record personal. La sfârșitul săptămânii, Lenuța Burueană și Diana Țigănașu vor concura la etapa a doua de Grand Prix, care va avea loc la Bacău. (Ana MOISE)