ora de iarnaÎn ultima noapte de sâmbătă spre duminică din luna octombrie (anul acesta este vorba de 24/25 octombrie) vom câştiga o oră de somn: România trece la ORA DE IARNĂ.

Ceasurile vor fi date înapoi cu o oră. Mai concret, schimbarea orei se face astfel încât ora 4:00 a dimineţii de 25 octombrie 2015 să devină ora 3:00.

În fiecare primăvară, mai precis în ultima noapte de sâmbătă spre duminică a lunii martie, trecem la ora de vară. În acest fel, se foloseşte lumina naturală pentru o perioada ceva mai lungă de timp, pe parcursul unei zile. În schimb, odată cu instalarea toamnei, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică a lunii octombrie, se revine la ora normală.

În ţara noastră, acest sistem a fost instaurat în 1932. Pe atunci, ora se schimba în prima duminică a lunii aprilie respectiv în prima duminică a lunii octombrie. Aceasta practică a rămas valabila până în 1943. Apoi, timp de mai mulţi ani, legea trecerii la ora de vară nu a fost în vigoare. Abia după 36 de ani, în 1979, s-a revenit la acest procedeu. (ZCH NEWS)

Articolul precedentAnchetă extinsă în cazul deltaplanului găsit în pădure
Articolul următorRezistenţă în faţa tentaţiei: a găsit 5.000 de lei şi i-a… returnat!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.