motodeltaplan 02Ancheta în cazul unui aparat de zbor de mici dimensiuni, găsit într-o lizieră din comuna vasluiană Costești, va fi preluată de Parchetul de Lângă Curtea de Apel Iași, relatează Agerpres.

În acest caz au efectuat deja cercetări polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui și specialiști din cadrul Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile.

“Polițiștii de investigații criminale au efectuat cercetări, iar toate documentele întocmite vor fi înaintate la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași, spre competentă cercetare, în conformitate cu prevederile Ordonanței 29/1997 privind codul aerian. Acest act normativ prevede ca infracțiune exploatarea unei aeronave fără respectarea reglementărilor aeriene în vigoare”, a declarat pentru Agerpres, responsabilul cu relațiile mass-media din cadrul IPJ Vaslui, Loredana David.

Este luată în calcul ipoteza unei treceri frauduloase a frontierei cu motodeltaplanul, pentru eventuale transporturi de țigări de contrabandă sau chiar droguri, însă mai multe date vor fi furnizate la finalul cercetărilor. Primele date ale anchetei arată că aparatul de zbor este de proveniență rusească. Aparatul de zbor a fost găsit, miercuri, de un pădurar, în localitatea vasluiană Chițcani, comuna Costești. (ZCH NEWS; FOTO: Agerpres)

Articolul precedentDNA revine la UMF Iaşi pentru scandalul cu marocanii!
Articolul următorATENŢIE! TRECEM LA ORA DE IARNĂ!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.