Șoferii care ajung în aceste zile pe drumurile naționale care străbat județul Neamț trebuie să știe că, din loc în loc, ar putea fi nevoiți să aștepte până a-și continua călătoria, fiindcă pe DN-uri sunt zone cu trafic îngreunat din cauza unor lucrări executate nu pe drum, ci pe marginea lui.

La începutul acestei săptămâni, secția județeană Neamț a Drumurilor Naționale a început operațiunea de tăiere și curățare a pomilor de pe marginea șoselelor, primul segment atacat fiind drumul de la Piatra Neamț la Târgu Neamț (sau invers), pe care, miercuri, 15 iunie, în dreptul localității Săcălușești, s-a așteptat până la o jumătate de oră degajarea carosabilului de copacii doborâți. Care copaci, spun cei care au apucat să vadă trunchiurile căzute, chiar era nevoie să fie tăiați, fiindcă erau aproape găunoși pe dinăuntru, de e mare minune că nu au picat până acum peste șosea ori mai rău.

„Cei de la Direcția Silvică au stabilit care pomi prezintă un pericol, riscând să cadă peste mașini, iar noi avem acțiuni de îndepărtare a acestor pomi pe toate drumurile naționale din județ. Pentru a nu lăsa zonele respective golașe, în timp, se vor planta alți pomi în loc”, a declarat Stejărel Spiridonescu, șeful Secției Neamț a Drumurilor Naționale. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentAstăzi, la EURO 2016: Germania – Polonia (22:00) şi Anglia – Ţara Galilor (16:00)
Articolul următorPolițiștii le-au scris elevilor: „Nu stabiliţi întâlniri cu persoane pe care le cunoașteţi doar de pe Internet!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.