Atenţie şoferi! ASF: Poliţele Euroins sunt valabile doar până pe 8 septembrie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSocietatea de Asigurări Euroins, lider de piaţă pe RCA, este, oficial, în insolvenţă. Autoritatea de Supraveghere Financiară precizează, într-un comunicat de presă, faptul că Tribunalul Bucureşti „a confirmat astăzi (9 iunie – n.r.) starea de insolvență constatată de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin Decizia nr. 262/17.03.2023. După ce Curtea de Apel București a respins, în două rânduri, solicitarea Euroins România Asigurare Reasigurare S.A. de a suspenda aplicarea deciziei A.S.F., Tribunalul București a hotărât să deschidă procedura falimentului societății de asigurare”.

ASF îi anunţă pe deţinătorii de polite de asigurare emise de Euroins că acestea mai sunt valabile 90 de zile, până la data de 8 septembrie anul acesta, cu excepţia poliţelor de garanţii care sunt valabile până la 7 noiembrie 2023.

„După împlinirea termenelor de mai sus, polițele emise de Euroins România încetează de drept și, prin urmare, este necesară încheierea unor polițe noi.

Amintim că atât persoanele care au suferit daune acoperite de polițe de asigurare emise de Euroins România (atât daune provocate de terți asigurați RCA la societate, cât și daune acoperite de alte tipuri de asigurări), cât și clienții societății, care solicită returnarea parțială a primei de asigurare, se vor adresa Fondului de Garantare a Asiguraților (F.G.A.)”, precizează ASF.

Decizia ASF a venit după o amplă analiză a situației acestui asigurător. Din 2020 autoritatea a desfășurat mai multe acțiuni de control la Euroins, iar între februarie 2020 și ianuarie 2023 a aplicat firmei de asigurări “26 de sancțiuni, soldate cu amenzi totale de peste 16 milioane de lei, rezultate din 17 acțiuni de control”.

Angela Croitoru

Articolul precedentAmplu exercițiu militar la poligonul “Dealul Vulpii“
Articolul următorL4 S-a tras cortina peste sezonul 2022/2023
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.