Pompierii militari anunță că, timp de trei zile, vor fi în misiune de aruncat în aer zăporul de pe râul Bistriţa. Punctul de la Dreptu e principala ţintă, dar nu vor ”scăpa” nici alte zone, din Borca, Farcaşa şi Poiana Teiului.

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, Marcel Bucur, a anunțat că ”joi, vineri şi sâmbătă sunt pregătite misiuni de dinamitare a zaporului de pe Bistriţa”. ”Din cauza schimbărilor bruşte de temperatură, există riscul ca topirea bruscă a gheţurilor să determine inundaţii. Din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ, s-au deplasat în zonă un ofiţer şi 3 subofiţeri, din echipa pirotehnică a inspectoratului, care vor executa misiuni de recunoaştere şi, în funcţie de situaţia de la faţa locului, se vor executa detonări. Recomandăm populaţiei să acorde o atenţie deosebită situaţiei şi să conştientizeze că, dacă situaţia o va impune, cei direct afectaţi vor fi evacuaţi”.

Cele mai recente date furnizate de cei de la SGA Neamț arată că zăporul se întinde pe 15 km. Coada lacului Izvoru Muntelui este înghețată, iar de la viaductul Poiana Largului până la pod Vadu Rău sunt aglomerări de ghețuri cu grosimi de la 20 centrimetri până la 6 metri. Râul Bistrița este monitorizat permanent de personalul de la SGA Neamț, dar de cei de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă Borca, Farcaşa şi Poiana Teiului. (G.B.)

 

Articolul precedentUn preot dă meditații gratuite pentru Bacalaureat
Articolul următorÎn curând, sediu nou pentru Primăria Răucești
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.