pensionari 01De câte zile, în Vaslui, au apărut pretinşi angajaţi ai Casei de Pensii, care solicită o serie întreagă de acte persoanelor în vârstă (copii ale actelor de stare civilă, cupoane de pensii în original), promiţându-le recalcularea pensiilor.

În aceste condiţii, CJP Vaslui, într-un comunicat de presă, aduce la cunoștință tuturor beneficiarilor sistemului public de pensii faptul că niciun director sau angajat al instituției nu a solicitat date cu caracter personal, acte de stare civilă sau cupoane de pensii, în vederea recalculării drepturilor de pensie, în afara programului de lucru și cu atât mai mult persoanelor aflate în alte spații decât sediul CJP Vaslui.

“Conform prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice și HG 257/2011 (Normele de aplicare a Legii nr. 263/2010), «Cererea de pensionare, însoțită de actele doveditoare, se depune la casa de pensii competentă teritorial în funcție de domiciliul solicitantului, începând cu data îndeplinirii condițiilor de pensionare. Solicitantul poate fi persoana îndreptățită, tutorele acesteia, curatorul acesteia, persoana căreia i s-a încredințat sau i s-a dat în plasament copilul minor, precum și mandatarul, desemnat prin procură specială, în situația în care este mandatat și să încaseze drepturile de pensie»”, se precizează în comunicatul CJP Vaslui.

“Stimați pensionari, nu vă lăsați înșelați de persoane care pretind că vor interveni pentru recalcularea pensiei dumneavoastră, în sensul majorării acesteia. Recalcularea pensiei se face în conformitate cu prevederile art. 107 din Legea nr. 263/2010: În situația în care, ulterior stabilirii și/sau plății drepturilor de pensie, se constată diferențe între sumele stabilite și/sau plătite și cele legal cuvenite, casa teritorială de pensii, respectiv casa de pensii sectorială operează, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire. Pensia poate fi recalculată prin adăugarea veniturilor și/sau a stagiilor de cotizare, prevăzute de lege, nevalorificate la stabilirea acesteia. Pensionarii pentru limită de vârstă care, după data înscrierii la pensie, realizează stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, în condițiile legii”, a declarat directorul executiv al CJP Vaslui, Bogdan Isabel. (ZCH NEWS)

Articolul precedentNoi modificări ale Codului Fiscal! Textul OUG 50/2015
Articolul următorReabilitarea Liceului Tehnologic Special „Ștefan cel Mare“ se apropie de final
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.