La acest moment, circulația pe drumurile din zona Moldovei se desfășoară normal, fără evenimente rutiere cauzate de starea vremii sau a carosabilului”, informează Direcția Regională Drumuri și Poduri Iași, în această dimineață, 3 decembrie. Ninge slab în zonele Vatra Dornei și Broșteni (Suceava), în rest, cerul deasupra Moldovei este acoperit, dar nu se înregistrează precipitații.

Carosabilul este umed, dar drumarii avertizează șoferii că e posibil să apară polei, drept pentru care le recomandă să circule prudent și cu autovehiculele echipate corespunzător.

Temperatura aerului în regiune este cuprinsă între -3 și 2 grade: Iași 0°C, Bârlad 0°C, Suceava -1°C, Câmpulung Moldovenesc -3°C, Bacău 0°, Botoșani -2°C, Piatra Neamț -1°C.

La nivelul DRDP Iași, în intervalul 2 decembrie, ora 16:30 – 3 decembrie, ora 4:30, s-a acționat cu 149 autoutilaje și s-au răspândit 1.296,1 tone de material antiderapant (sare și clorură de calciu). În prezent, pe drumurile naționale din administrare se află în acțiune 114 autoutilaje. Având în vedere temperaturile negative înregistrate în majoritatea județelor regiunii, DRDP Iași avertizează conducătorii auto cu privire la riscul formării de polei. În aceste condiții, recomandarea noastră pentru șoferi este de a se informa în prealabil cu privire la starea sectoarelor de drum tranzitate, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor și de a circula cu prudență, cu adaptarea vitezei la condițiile de drum și păstrarea unei distanțe mai mari decât cea obișnuită în mers. Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213.168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale”, precizează DRDP Iași. (ZCH News)