Un  locuitor din Târgu Neamț a fost amendat zilele trecute cu 400 lei pentru că i-a fost găsit gunoiul aruncat lângă containerul special amenajat. El a aruncat ceea ce considera a fi maculatură lângă containerele supraterane din cartierul în care locuiește. Ghinionul a fost că printre hârtii s-au găsit și câteva facturi, ceea ce a dat o mână de ajutor polițiștilor locali acre l-au găsit și amendat.

„Cetăţeanul respectiv a fost identificat în urma probei foto şi a verificării în teren. I s-a întocmit un proces verbal de contravenţie, iar ca o măsură complementară a fost pus să facă curăţenie în jurul modulului suprateran. Amenda a fost de 400 lei, dar poate plăti 200 de lei în 15 zile. Amenzile pentru persoanele fizice pentru astfel de contravenții sunt între 400 şi 1.500 lei, iar pentru persoanele juridice între 1.500 şi 2.500 lei, conform HCL nr. 62 din 28.02.2019”, a declarat Florin Tofan, şeful Poliţiei Locale Târgu Neamţ.

Primarul Daniel Harpa a fost mai tranşant: „Cetăţenii oraşului nostru trebuie să înţeleagă că administraţia locală nu va tolera astfel de practici necivilizate şi vor fi sancţionaţi tți cei care nu respectă regulile. Aici e vorba de lipsa de educaţie, despre lipsa de bun simţ, atunci când vine vorba de curăţenia oraşului în care trăim cu toţii. Dacă tot ne dorim să fim europeni, dacă tot ne lăudăm că suntem europeni, păi hai să şi dovedim asta. Să nu mai criticăm administraţia locală şi alte instituţii că nu-şi fac treaba, în timp ce noi nu dăm niciun exemplu pozitiv în acest sens. Poliţia Locală va sancţiona în continuare acei cetăţeni care se dovedesc neglijenți sau certaţi cu bunul simţ”.

Până la ora actuală, Poliţia Locală au fost întocmite 10 procese verbale de contravenţie, pentru cetăţeni care au fost depistaţi după facturi că au aruncat gunoiul în locuri nepermise.

C.T. STURZU

 

Articolul precedentAu luat foc o casă și două hectare de vegetație uscată
Articolul următorEco-doppler performant la Spitalul Județean de Urgență Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.