0:00

Direcția Regională Drumuri și Poduri Iași anunță șoferii că, în zonele de munte, cad pietre de pe versanți, ceea ce ar trebui să-i facă mai prevăzători pe toți participanții la trafic.

Potrivit DRDP Iași, topirea zăpezilor și căderile abundente de precipitații din ultimele zile au afectat astă-noapte mai multe tronsoane de drum național din zona Moldovei, antrenând scurgeri de pe versanți și prăbușiri de pietre pe carosabil.

O viitură de pe versant a afectat o bandă de circulație pe o lungime de 10 m în extravilanul localităților Frumosu și Dreptu, pe DN 17B (km 75 +550, județul Neamț). Zona a fost semnalizată, iar timp de aproximativ cinci ore s-a circulat pe un singur fir, pentru a permite echipelor DRDP Iași degajarea carosabilului. Momentan, circulația se desfășoară normal, zona fiind ținută sub observație de drumari. De asemenea, în dreptul localității Călinești (județul Suceava), pe DN17B (km 16), s-au produs căderi de pietre din versant. S-a circulat pe un singur fir între orele 02:00 și 05:30. Momentan, circulația se desfășoară normal. Căderi de stânci s-au înregistrat și în județul Bacău (zona Ghimeș, DN12A, km 47+500). Acestea au fost îndepărtate de echipele SDN Bacău, iar circulația a revenit la normal”, informează DRDP Iași.

Probleme au fost și pe DN 11A, în zona localității Podu Turcului, unde, din cauza precipitațiilor abundente, s-au înregistrat cedări de terasament, cu afectarea circulației pe o bandă de mers. Zona a fost semnalizată corespunzător, până la intervenția echipelor DRDP Iași.

Mai menționăm că, până în seara de 14 martie, ora 22, zona Moldovei se află sub avertizare Cod galben de scurgeri pe versanţi, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice Bașeu, Jijia și Bârlad. Sunt vizate județele Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați. În aceste condiții, DRDP Iași atrage atenția participanților la trafic să circule cu atenție, mai cu seamă în zonele de munte, dar și să reducă viteza din cauza carosabilului umed și a vizibilității reduse pe timp de ploaie. Totodată, solicităm înțelegere din partea acestora și respectarea eventualelor restricții și semnalizări în trafic, cauzate de intervenția drumarilor în vederea eliminării efectelor calamităților. DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic pentru orice informaţii despre starea drumurilor naţionale din zona Moldovei, prin Dispeceratul său–tel. 0232/213168”. (ZCH News)

Articolul precedent20 de sindicaliști Sanitas Neamț merg la proteste
Articolul următorMuncă la negru în taximetrie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.