La prima oră a dimineții de joi, 22 august, curtea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț arăta ca într-o zi liberă dată de Guvern. Parcările erau (aproape) goale, aleile libere, neblocate de mașinile care de regulă nu încap nici pe lângă parcări, puțini vizitatori, personal medical și mai puțin. Bariera de acces era funcțională, ca și cea de ieșire, dar șoferilor li se comunica faptul că staționarea în curtea spitalului este permisă pentru un timp limitat.

Motivul: au început  pregătirilor pentru asfaltarea curții  plină de gropi și capcane „căscate” în asfalt. ”Astăzi și mâine se pregătește terenul, prin curățirea și decaparea anumitor porțiuni și se trece la asfaltare”, potrivit lui Victor Marghidan, purtătorul de cuvânt al spitalului. Lucrările sunt executate de firma Publiserv SRL , după cum preciza cu ceva timp în urmă dr. Codruț Munteanu, managerul spitalului.

Deși așteptate de mulți ani, reparațiile au creat astăzi și o serie de nemulțumiri. Unii dintre angajații spitalului se lamentau că n-au fost informați și au trebuit să se întoarcă și să iasă din spital pentru a-și lăsa mașina acasă, alții au reintrat cu mașina și au dat ture până au găsit un loc mai ferit de parcare. Angajați ai Direcției Publice de Sănătate Neamț, care au birourile în așa-zisul Sanepid, au intrat cu mașina pe contrasens, urcând străduța din fața policlinicii și întorcând apoi în parcarea din spatele policlinicii. (C.I.)