euroAutoritățile locale, organizațiile non-guvernamentale, partenerii sociali și societățile comerciale pot aplica, până la data de 1 august, pentru fonduri europene, cu care să dezvolte proiecte în comunităţile dezavantaje, pentru a combate, în primul rând, sărăcia.

“Am lansat deja două ghiduri de proiecte, care se referă la populaţii în situaţii de vulnerabilitate socială şi economică. Acestea vin cu o abordare integrată, în care problemele multiple ale comunităţii le tratezi în acelasi timp: probleme ce ţin de sănătate, de absenţa actelor de identitate, de educaţie, de locuire, de infrastructură”, anunţă Ministerul Fondurilor Europene (MFE), pe site-ul propriu.

Cei interesaţi au la dispoziție două linii de finanțare separate: “Dezvoltare Locală Integrată în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rrome”, cu un buget de 977.254.078 lei (detalii pot fi accesate AICI) şi “Dezvoltare Locală Integrată în comunităţile marginalizate (indiferent de dimensiunea populaţiei de etnie rromă)”, cu un buget de 585.766.680 lei (detalii pot fi accesate AICI). (ZCH NEWS)