reclama autocenter

Primăria Piatra Neamţ a transmis tuturor asociaţiilor de proprietari să cureţe ţurţurii de pe acoperişurile blocurilor. Municipalitatea a primit o avertizare asemănătoare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) al judeţului Neamţ.

Asociaţiile de proprietari trebuie să cureţe acoperişurile clădirilor în limita posibilităţilor, să asigure perimetrul acolo unde există riscul căderii ţurţurilor, să cureţe trotuarele şi străzile, astfel încât pietonii să nu fie nevoiţi să meargă pe lângă imobile şi să fie surprinşi de căderile de zăpadă  pe acoperişuri. Totodată tot asociaţiile de proprietari trebuie să atenţioneze cetăţenii să nu-şi parcheze  maşinile în apropierea blocurilor, pentru a preveni avarierea autoturismelor.

“Având în vedere că ţurţurii formaţi pot răni în cădere persoanele care trec prin zonă sau pot avaria autovehicolele parcate, vă amintim că aveţi obligaţia de a curăţa şi îngriji clădirile şi faţadele acestora. Totodată în caz de pericol iminent de cădere a ţurţurilor de pe clădirile înalte, proprietarii au obligaţia să i-a măsuri de avertizare şi marcare a perimetrului expus riscurilor. Intervenţia pompierilor se poate realize doar în situaţii speciale, atunci când sunt puse în pericol vieţi sau pagube materiale, iar înălţimea imobilelor sau condiţiile de amplasare a acestora nu permit administratorilor imobilelor să acţioneze în condiţii de siguranţă pentru îndepărtarea acestora”, se arată în documentul transmis tuturor asociaţiilor de proprietari din municipiul Piatra Neamţ. (E.C.)

Articolul precedentITM Neamţ: Veniturile publice la control
Articolul următorExpoziţie din colecţia Victor Kirileanu la Biblioteca Judeţeană
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.