Alina Preda premiataAlina Preda, asistenta medicală din Târgu Neamţ, care lucrează la SMURD Cluj şi a făcut parte din echipajul care a transportat în străinătate o parte din răniţii din “Colectiv”, a fost premiată de Casa Regală a României. Ceremonia a avut loc, în după-amiaza de 17 decembrie, la Palatul Elisabeta, iar Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a conferit, în numele Regelui Mihai I, Crucea Casei Regale a României tuturor membrilor echipelor de medici şi personal medical implicate în intervenția, tratamentul și transportul răniților din Clubul “Colectiv”.

Alina Preda este singura persoană din judeţul Neamţ care a însoţit 11 răniţi în timpul zborului, cu avionul NATO, spre spitale din Marea Britanie şi Norvegia. Tânăra este absolventă a Facultăţii de Medicină din Iaşi, a făcut master în medicină de urgenţă, iar de 3 ani lucrează, ca asistent, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj.

Când a fost anunţată că trebuie să se prezinte la Bucureşti pentru că va primi o decoraţie i s-a spus doar să se îmbrace potrivit pentru o solemnitate. Abia după ce-a ajuns în Capitală, împreună cu cei trei colegi ai ei de la Cluj, care au participat la misiunea internaţională, a aflat că va merge la Casa Regală şi a fost copleşită de emoţii. (C. MIRCEA)