0:00

Asistentă medicală judecată pentru corupție – ”ajutată” de un preot, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCarmen Mariana Nedelcu, asistentă medicală de la secția de boli contagioase a Spitalului Județean Neamț, judecată pentru corupție, a înțeles să se apere într-un mod inedit la termenul de judecată pe fond, de ieri, 27 noiembrie. Avocata sa a cerut instanței achitarea, pe motiv că în afară de declarațiile ”cumpărătorilor de influență” din dosar, nu ar exista alte probe. Asistenta a fost trimisă în judecată pentru că  a cerut bani de la două persoane cărora le-a promis sprijin ”profesional”.

În perioada mai-septembrie 2017, a pretins şi primit de la o persoană, suma de 400 euro şi alte foloase materiale, lăsînd să se creadă că ar putea să determine funcţionarii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ şi Consiliului Judeţean Neamţ angajarea sa pe un funcţie de asistent medical la secţia Psihiatrie”, se arată în comunicatul DGA de la momentul constatării infracțiunilor. ”În baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, de la aceeaşi persoană, inculpata a pretins 1.500 de euro, din care a primit 1.000 de euro, sub pretextul că îşi poate exercita influenţa pe lângă medicul şef al secţiei Psihiatrie, tot în scopul promovării examenului“.

De la o altă persoană, asistenta ar fi cerut 1.000 euro și a primit 3.500 de lei, promițându-i că va ”interveni” pentru a o ajuta să devină asistentă la secția de neurologie.

În încercarea de a obține achitarea clientei sale, avocata a susținut în fața instanței că, de fapt, Mariana Nedelcu a luat bani cu împrumt de la cele două persoane, pentru că i se stricase centrala termică în anul 2017. Ulterior, a restituit cei 3500 de lei. În plus, asistenta – chiar dacă s-ar fi lăudat că era în relații bune cu Liviu Negelschi, directorul spitalului de la acea vreme, nu ar fi avut cum să beneficieze de această situație pentru că președintele comisiei de examinare a fost dr. Silviu Verzea. Mai mult, pentru a dovedi că asistenta are o conduită ireproșabilă, avocata a precizat că Mariana Nedelcu, deși lucrează în ture, se implică activ în viața Liceului cu Program Sportiv Piatra-Neamț, unde este membră a Consiliului de Administrație și unde fiul ei este elev, și a depus o caracterizare la dosar, din partea unui preot din Tupilați, la care merge să se spovedească. Și căruia nu i-a mărtusit, probabil, niciun păcat major în anul 2017. Instanța a decis că va pronunța sentința pe 11 decembrie. Zi din Postul Crăciunului.

C.M.

Articolul precedentCâinele Tad a salvat o femeie din scaieți
Articolul următorDecizie de urgență: Apa Serv trebuie să intervină rapid pentru asigurarea apei potabile în Roman!