tg apopei harpa fedeles 01Primarul Daniel Harpa a susţinut o conferință de presă, joi, 1 septembrie, cu intenţia declarată de a prezenta noul city-manager și proiectele administraţiei locale.

Discuţiile au alunecat însă, încet-încet, spre subiectul zilei, lansat la Târgu Neamţ de celebrul Facebook: rromi şi musulmani!

Daniel Harpa i-a avut alături pe viceprimarul Vasile Apopei și pe city-managerul Geanina Fedeleș, care „se va ocupa de tot ceea ce înseamnă proiecte europene”, după cum a decretat primarul oraşului de sub Cetate.

Edilul a ținut să facă precizări în legătură cu proiectul comunităților marginalizate, mai ales în privinţa beneficiarilor: „Proiectul cu înființarea Centrului Multifuncțional este benefic pentru orașul nostru și pentru acei cetățeni de etnie rromă care nu au de muncă. Din cele 800 de persoane care vor beneficia de acest proiect, doar 200 vor fi de etnie rromă. Banii din acest proiect vor fi investiți în oameni, în educația lor, în infrastructură, în reparații locuințe. Mai este un proiect care vine în sprijinul rromilor și se referă la achiziționarea unor containere de la Prefectura Neamț pentru rromii care nu au locuințe. De aici, a pornit zvonul că aducem rromi din altă parte. Este fals. Avem peste 3.000 de cereri pentru locuințe sociale, din care 70 de persoane chiar au probleme grave. Însă, țin să vă informez că am tăiat ajutoarele sociale la 30 de persoane de etnie rromă, pentru că nu se încadrau legal. Asigur târgnemțenii că nu aducem niciun rrom și niciun musulman la noi în oraș”.

Geanina Fedeleş a apucat totuşi să-şi prezinte obiectivele: „Îmi propun înființarea unui Birou Unic pentru îmbunătățirea relației dintre administrația publică locală și cetățeni, am venit cu propuneri la organizarea și promovarea activităților cultural-artistice. Un alt proiect pe care vreau să-l finalizez este și cel referitor la înființarea Centrului Multifuncțional de Asistență Integrată din Humulești”. (C.T. STURZU)

Articolul precedentBiblioteca Kirileanu: Colecţia „Ceahlăul” (1968 – 1971) în format digital
Articolul următorGheorghe Trofin, aproape consilier personal al primarului Daniel Harpa
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.